IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-дълбокият басейн в света

19 декември 2014 16 00

Намира се в Италия

Снимка: Y-40 Deep Joy

Снимка: Y-40 Deep Joy

Най-дълбокият басейн в света определено може да ви донесе приятни изживявания, особено ако сте любители на гмуркането под вода. Той може да се похвали с дълбочина от 42 метра или казано с други думи – толкова е дълбок, че в него може напълно да потъне 14-етажна сграда!

В него се побират 4300 кубически метра вода, а постоянната му температура е между 32 и 34 градуса. Deep Joy, както е наречен басейнът, предлага гмуркане за ентусиастите и същевременно свободата да се плува без водолазен костюм.

Той е разположен в хотел Millepini Terme в малкия италиански град Монтегрото Терме. Най-дълбокият басейн в света е проектиран от известния архитект Емануеле Боарето и предлага различни водни дейности.

Съоръжението има различни междинни дълбочини, както и подводни стъклени пространства за наблюдение, в които да стоят туристите, които не искат да се намокрят.

Deep Joy е отворен през месец юни 2014 година и побеждава предишния световен рекордьор – Nemo 33, намиращ се в белгийската столица Брюксел. Неговата дълбочина е 34,5 метра.

А сега посетете нашата галерия и разгледайте как изглежда най-дълбокият басейн в света.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари