IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да посетите Норвегия

18 декември 2014 10 44

Уникални снимки, които със сигурност ще запалят вашето желание

Снимка: Nicholas Roemmelt

Снимка: Nicholas Roemmelt

От красивите гори и дълбоките фиорди до заснежените планини и студените арктически тундри – Норвегия разполага с толкова много богатства, които няма как да не ви впечатлят.

Нейните природни дадености със сигурност са като магнит за туристите, които предпочитат да се наслаждават на това, което имат около себе си, вместо само на скъпия си луксозен хотел.

Уникалното при Норвегия е, че заради своята географска дължина от север на юг тя разполага с много разнообразна природа – от широколистни гори до арктически пейзажи.

По принцип в страната би трябвало да бъде много по-студено и ледено, но регулацията на температурата се дължи на сравнително топлия Северен Атлантик и норвежките течения.

Бреговете на Норвегия са „орязани“ от фиорди, които са издълбани от масивни ледници и ледени пластове още по време на последния ледников период. Това е една от природните красоти, които придават още по-голям чар на тази страна.

И докато едни приятни думи могат само да ви заинтригуват, то уникалните снимки в нашата галерия със сигурност биха ви убедили по-добре защо задължително някога трябва да посетите Норвегия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари