IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият подводен ресторант в света стана на 10 години

12 март 2015 07 36

Изживяване, което си струва да опитате

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

Какво би било усещането да вечеряте в луксозна обстановка под водата, докато над вас плуват различни океански обитатели?

Ресторантът Ithaa на Малдивите вече цяло десетилетие дава възможност на ентусиасти от целия свят да получат отговор на този въпрос.

Първият подводен ресторант в света, разположен на остров Рангали, празнува 10 години от създаването си.

Той е „потънал“ 5 метра във водите на Индийския океан и се е превърнал в Мека за любителите на храна, култура, архитектура и странни преживявания от целия свят.

Името Ithaa се превежда като „перла“, което никак не е случайно. Ресторантът има извити стени и предлага 180-градусова панорамна гледка – истинско бижу сред подводния свят. Гостите на заведението могат да се наслаждават на красивата близка лагуна, рифовете и тропическите риби.

Малдивското чудо Ithaa неведнъж е признавано за най-красивия ресторант в света, което бързо го превръща в популярна туристическа атракция. Ето защо не е изненадващо, че заведението е едно от най-скъпите и престижни места за хранене в света. По повод своя рожден ден, 15-ти април, Ithaa ще бъде домакин на специална сомелиерска вечеря.

А сега влезте в нашата галерия и разгледайте първия подводен ресторант в света.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари