IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любопитни факти за Бразилия – част първа

4 април 2015 09 00

Какво не знаете за тази далечна страна

Снимка: Digo_Souza

Снимка: Digo_Souza

6. През 15-ти век Холандия откраднала зърна от кафе от арабски търговци. След това пък французите откраднали кафето от холандците и едва през 1727 година кафето попаднало в пределите на Бразилия. Днес страната е една от държавите, където се отглежда най-много кафе.

7. В един от най-големите градове в Бразилия – Сао Пауло е наложена забрана за реклами. През 2007 година кметът на града решава да направи Сао Пауло „чист“ и да премахне всички външни реклами като билбордове, големи рекламни плакати на магазините и т. н. Повече от 70% от населението одобрява мерките.

8. Най-дългата сухопътна граница на Франция е с Бразилия, благодарение на Френска Гвиана. Границата се равнява на 673 километра.

9. Плажовете в Бразилия трябва да получат специално внимание. Почти всички, намиращи се по Атлантическото крайбрежие на страната, са красиви, широки и продължават километри.

10. В градовете повечето плажове имат безплатен вход, защото за бразилците плажът е специално място. Там те могат да си почиват, да ходят на срещи (любовни и дори бизнес), както и да играят футбол.

Влезте в нашата галерия и разгледайте с колко силен магнетизъм разполага Бразилия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари