IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за Австралия – част втора

19 април 2015 07 50

Какво още не знаете за тази далечна страна

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

17. Един от основните източници на попълване на държавния бюджет е продажбата на газ и руда. Но парите не отиват в хазната, а щедро се разпределят на гражданите, като по този начин стандартът на живот в Австралия е по-висок.

18. В страната има и мини със скъпоценни камъни като например: опали, диаманти и изумруди.

19. Австралийската земя е щедра и към земеделските производители. Ако пшеницата, отгледана за една година в страната, се раздели между жителите в Австралия, всеки ще получи по един тон!

20. Една пета от страната е пустиня. Най-голямата пустиня е Виктория, а втора след нея се нарежда Голямата пясъчна пустиня.

21. Лекарите в Австралия почти никога не ходят по домовете, а линейката пристига само в крайни случаи. Това обаче не говори лошо за здравеопазването на страната, а по-скоро за доброто здраве на австралийците, както и тяхната отговорност към него.

22. Австралийците оставят ненужните си вещи, домакински уреди и т. н. в близост до домовете си и всеки може да вземе, каквото му харесва.

23. В Австралия живеят изключително много кенгура, които често излизат на пътя, така че шофьорите трябва да бъдат много внимателни. В страната има около 100 вида кенгура – от бебета, високи до половин метър, до гиганти с размери от 3 метра.

Влезте в нашата галерия и разгледайте любителски снимки от Австралия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари