IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеселителният парк Тиволи в Копенхаген

21 май 2015 09 01

Той е вторият най-стар подобен парк в света

Снимка: аrchitecturaldigest.com

Снимка: аrchitecturaldigest.com

Увеселителният парк Тиволи е най-известният лунапарк в Дания, а може би и в Скандинавия. Той е една от любимите и посещавани туристически забележителности в страната.

Развлекателният парк е известен още като Градината на удоволствията. Той е изграден на мястото на някогашни укрепителни стени, ограждащи столицата на страната – Копенхаген.

В света има много забележителни градини, увеселителни паркове и театри, но рядко те се намират заедно, на едно приказно място. Паркът Тиволи е съчетание на историята, финия дизайн и забавлението.

Той е вторият най-стар увеселителен парк в света (другият „Dyrehavsbakken“ също е в Дания) и разполага със сгради и забележителности, датиращи от далечната 1843 г. 

В парка обаче има и модерни съоръжения, вериги за хранене и много добри възможности за настаняване. В същото време всички атракции са разположени сред невероятно красиви градини с цветя.

Например, тук можете да се возите на въртележка от 1920 година или да се качите на сцената на 150-годишния пантомима театър.

Това лято, между 3 и 12 юли, в този парк ще се проведе джаз фестивал, в който ще участват Тони Бенет и Лейди Гага, както и сър Елтън Джон.

Вижте снимките на парка в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари