IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любопитни факти за Перу – част първа

24 май 2015 07 10

Какво не знаете за тази южноамериканска страна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

6. Заобиколено от заснежени планини и плодородни долини, на границата между Перу и Боливия се намира загадъчното езеро Титикака. Надморската му височина е 3812 метра.

7. Историята и културата на Перу са много интересни, особено защото страната е била седалище на древната цивилизация на инките.

8. Археологическият паметник Мачу Пикчу в Перу бе обявен за победител в състезанието за „Седемте нови чудеса на света“, което се проведе през 2007 година в Лисабон. Градът се счита за едно мистично място, което впечатлява със своята здравина и структурите си. И макар за Мачу Пикчу да е писано много, то си остава една голяма загадка. Преведено от кечуа името му означава „стар връх“. Много хора пък наричат Мачу Пикчу „изгубеният град на инките“. Той е разположен на надморска височина от 2400 метра и на 1000 метра под град Куско.

9. Каньонът Cotahuasi се намира на 375 километра от град Арекипа и е най-дълбокият каньон в цяло Перу, с дълбочина от 3535 метра. Под каньона и неговите околности има източници на топла вода. В областта се срещат и водопади, както и редица традиционни планински села.

10. Перуанската кухня е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-разнообразната. Тя има около 500 ястия. Перуанската кухня се е развила под влиянието главно на две култури – индианската и испанската.

Влезте в галерията ни и разгледайте малка част от Перу.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари