IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любопитни факти за Перу – част втора

25 май 2015 10 01

Какво още не знаете за тази южноамериканска страна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

16. Град Лима е столицата на Перу, но едва ли е любимо място за туристите. Градът е обхванат от постоянния смог, има струпване на много хора, както и на автомобили. Въпреки това историческият център на Лима с множеството си испански колониални имения е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

17. Лима е и най-големият град в Перу. Той е основан от испанския конкистадор Франсиско Писаро в началото на 1535 година като помощно селище в завладяването на Перу. Пет години след основаването на Лима тя става столица на испанското колониално правителство и дори си печели титлата на „красивият, невероятен, лоялен град на царете“.

18. На границата на Сиера и Селва се намира един от най-големите природни резервати – Националният парк Ману. Там се срещат повече от 1000 вида птици, 1200 вида пеперуди и 200 вида бозайници.

19. Амазонската джунгла е мечта за туристите! Тя е местообитание на повече от 400 племена, принадлежащи към различни езикови групи. Освен това в тропическата джунгла има невероятно разнообразие от цветя и растения, животни, птици, риби, пеперуди! Това е мястото, където можете да видите речните делфини, каймани и анаконди.

20. Перу е държавата, в която за пръв път е открит смарагдът.

В галерията ни може да откриете любителски кадри от Перу. Насладете им се!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари