IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за Мексико – част трета

1 юни 2015 11 01

Разберете още за тази далечна страна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Коли под наем и застраховка:

31. Повечето фирми, занимаващи се с коли под наем, не предлагат застраховка с пълно покритие. За да намерите такава фирма, трябва доста да се потрудите.

32. Разликата в цената между кола под наем с автоматична скоростна кутия и такава с механична скоростна кутия не е голяма – около 20 долара на седмица.

33. Много от колите са без регистрационни номера, но „технически паспорт“ виси на задния прозорец.

34. Корупцията е широко разпространена сред полицията в Мексико. Всяко отчетено нарушение на пътя започва с предложение „проблемът да се реши на място“.

35. Не е изключено да видите мексиканските жени да носят тежки неща на главите си, като например саксии.

36. Градът на маите Чичен Ица, включен в списъка с новите чудеса на света, е разположен на полуостров Юкатан. Мексико е родното място и на древната цивилизация на ацтеките.

Национални особености:

37. Ако сте любители на чипса, бисквитите и Coca-Cola, значи имате късмет, защото тези продукти могат да се намерят във всеки магазин, дори в най-отдалеченото село.

38. Друго, което може да откриете в селата и малките градове, е игуаната. Може да срещнете представители на този вид гущери в различни цветове и размери.

Посетете галерията ни и разгледайте още снимки от Мексико.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари