IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроците, които ще научите от пътуванията си в чужбина

30 юни 2015 06 40

Топ 5

Снимка; adelto.co.uk

Снимка; adelto.co.uk

Ако сте си резервирали пътуване в чужбина, с цел да се измъкнете от своята позната действителност, то имайте предвид, че другата действителност може и да не ви хареса на 100 процента.

Пътуването в чужбина, освен възможност да се възстановите и презаредите, ще ви предостави огромен опит, който ще ви научи на различни уроци, като не всички ще ви допаднат.

В крайна сметка, светът е като класна стая – някои предмети са приятни, други не.

Ето и 5-те най-трудни уроци, които ще усвоите, докато обикаляте света. Колкото по-бързо ги научите, толкова по-благословени ще се чувствате, че изобщо имате шанс да обикаляте.

1. Няма начин да харесате всяко място.

Няма нищо по-лошо от това най-накрая да пристигнете на мястото от мечтите си и да осъзнаете, че то е много под очакванията ви. Факт е обаче, че вие няма да харесате всяко кътче по света. Дори да ходите само по красиви, екзотични дестинации, пак има шанс не всяка от тях да е според вкуса и изискванията ви. Понякога ни е трудно да преглътнем, че сме си похарчили парите и ценното време за място, което не си заслужава. И все пак трябва да осъзнаете, че всяко едно място разширява вашия кръгозор и ще ви остане полезен спомен.

2. Пътуването невинаги е почивка.

Пътуването, особено на по-далечни дестинации, изисква доста работа. Човек трябва да проучи региона, да запази хотели, да резервира самолетни билети, да се ориентира в местната валута, да реши какво трябва да види и прави, да преодолее езиковата бариера и т. н. Всичко това може да бъде много изтощително. Да не говорим, че после и самото пътуване може да се окаже супер изморително – дълги полети, смяна на часови пояси, неудобни легла в хотелите, твърде дълъг маршрут за изминаване и т. н. След подобно пътуване хората често си идват по-уморени, но пък по-смели и силни от преди. Така че всяка една дестинация е предизвикателство, което си заслужава.

3. Културният шок се усеща най-много след завръщане.

След като прекарате даден период от време в чужбина, особено в по-бедна, развиваща се страна, завръщането у дома може да бъде културен шок за вас. Тоест, вие едва тогава ще си дадете сметка в какво изобилие живеете. На какви съвременни удобства и лакомства се радвате и ги считате за даденост. Добрата новина е, че това пътуване ще се отрази положително върху начина, по който живеете и ще ви вдъхнови да не бъдете големи материалисти и да обръщате повече внимание на духовното.

4. Нещата невинаги вървят по план.

Пътуванията в чужбина често са свързани с пропуснати или забавени полети, с изгубени или откраднати вещи и/или документи и т. н. Трябва да се примирите с факта, че не всичко винаги върви по план. Някой път събитията може да ви изглеждат катастрофални и да се ядосвате за провала на „перфектната си почивка“, но след като се завърнете у дома, ще си спомняте с усмивка за перипетиите. Затова се научете да се наслаждавате на неочакваните обрати по пътя си.

5. Списъкът със забележителности никога не става по-кратък.

Невероятният факт около пътуванията до непознати места е, че те сами по себе си раждат още повече пътувания. Ако решите да идете до далечна дестинация, вие няма да се примирите да видите или посетите само един град или курорт, ами ще искате да проучите възможно повече места и забележителности. Именно затова, колкото по-далече заминавате, толкова по-малък е шансът ви да си починете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари