IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очарованието на Доломитите

6 юли 2015 11 50

Планинска верига, която пленява с красотата си

Снимка: Aleš Krivec

Снимка: Aleš Krivec

Ако искате да посетите Италия, не се насочвайте само към известните и впечатляващи градове като Рим, Милано, Венеция или пък Флоренция. Тази прекрасна страна може да ви предложи и вълнуващи приключения сред природата. И не, не става въпрос само за морски приключения.

Най-голямата противоположност на плажа и вълните, е планината. Така че, ако сте фенове на планинските преходи и разходки сред прохладата на дърветата, Италия има с какво да привлече вашето внимание.

Доломитите, например, са известни със своята красота. Те представляват планинска верига, разположена в северната част на Италия, която е част от Алпите и се простира върху териториите на няколко провинции. Преход през Доломитите ще ви зарадва с приказни пейзажи и спиращи дъха гледки.

Планински върхове, някои от които назъбени, красиви езера, прекрасна флора и фауна. По време на разходките в района ще можете да опитате и от вкусните местни специалитети, които със сигурност ще ви допаднат.

В това поне уверява фотографът Алес Кривеч, чиито завладяващи снимки от Доломитите може да разгледате в нашата галерия.

Снимка: Aleš Krivec

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари