IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Курилското езеро и долината на лодките

5 август 2015 10 38

Място, което впечатлява

Снимка: russiantourism.ru

Снимка: russiantourism.ru

Полуостров Камчатка в Русия е известен със своята прекрасна природа, която определено си заслужава да бъде видяна. В южната част на Камчатка се намира голям кратер, а в него – Курилското езеро.

Смята се, че кратерът се е образувал преди хиляди години, в следствие на огромна вулканична експлозия, която разтърсила целия полуостров. Вулканичната пепел от нея пък се разнесла на стотици километри.

Учените са на мнение, че изригването било седем или осем пъти по-силно дори от това през 1883 година, случило се на вулканичния остров Кракатау в Индонезия. По тази причина се предполага, че изригването в Камчатка е довело до сериозни климатични въздействия върху планетата.


Потоците лава достигнали до бреговете на Охотско море и Тихия океан. На 3 километра западно от Курилското езеро пък се намира ефектна висока долина, чиито образувания приличат на гигантски изпъкнали лодки.

Ето защо този район е наричан „стоящите лодки“. Според местната легенда тези „лодки“ принадлежат на Бог и създателя на Камчатка, който ги използва, когато отива за риболов в езерото.

Влезте в галерията ни и разгледайте едно от най-внушителните места в Камчатка, Русия.

Снимка: e-kaspersky.livejournal.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Божил ( преди 8 години )
А аз се заблудих,че това е някакво езеро близо до Курило и се чудех къде ли може да е!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар