IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Китай построиха еко път над вода

24 август 2015 09 00

Проектът струва 700 000 долара

Снимка: xinhuanet.com

Снимка: xinhuanet.com

В Китай откриха нов участък от път, която свързва района Xingshang с моста Zhaojun в централната китайска провинция Хубейя.

4-километровият участък от общо 10-километровия маршрут е построен върху мост, който минава над средата на речна долина.

Новият маршрут ще помогне за съкращаване времето за пътуване от Xingshan до магистралата Yiba. Само 20 минути ще са необходими на желаещите да преминат въпросното разстояние.

Освен спестяване на време, новият път ще даде възможност на шофьорите и пътуващите да се насладят на красотата на заобикалящата ги природа.

Преди построяването на новия участък хората трябвало да пътуват около час по единствения тогава път, който бил стръмен и труден.


Проектът за изграждане на този път бил предложен през 2013 година заедно с още два варианта. Инженерите по проекта обаче се спрели върху изграждането на маршрута над водата, за да се защити изобилието от растения в гористата местност в планината.

Хората, участващи в проекта, твърдят, че това е първият „екологичен път над водата“ в Китай. Изграждането му струва 4.4 милиона юана или 700 000 долара.

Влезте в галерията ни и разгледайте пътят над вода в Китай.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари