IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Змийският остров, който никога не трябва да посещавате

2 септември 2015 04 40

Вижте едно от най-зловещите места до бреговете на Бразилия

Снимка: Moco-Choco

Снимка: Moco-Choco

Смъртоносната слава, която златната усойница има, донякъде е обвита в мистерия. Смята се, чепреди 11 000 години нивото на морското равнище се покачило и разделило Змийския остров от останалата територия. По тази причина змиите, живеещи там, останали с ограничени източници на храна и започнали да се хранят с мигриращите птици.

Проблемът бил, че отровата на змиите убивала птиците, но понякога едва след няколко дни. За този период „жертвите“ могли да се преместят на друго място и в крайна сметка змиите да останат гладни. Смята се, че това е причината, заради която змиите на опасния остров развили изключително смъртоносна отрова.

Снимка: Dream of Brasil

Отровата на златната усойница е пет пъти по-силна от другите, убива плячката си почти мигновено и дори може да „стопи“ човешката плът. През последните 15 години броят на змиите намалява значително, заради изчезването на част от растителността и заради заболявания.

Интересен факт е, че в България също си имаме свой Змийски остров. Той е известен още като Свети Тома и е един от седемте острова по българското черноморско крайбрежие. От 1962 година българският змийски остров е част от резервата „Ропотамо“, Приморско. Той получава името си, заради множеството сиви водни змии, които го обитават и се хранят с риба във водите около него.

А сега посетете нашата галерия и разгледайте най-опасния остров в света – Змийският остров в Бразилия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари