IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилоу Крик – граничният пункт между САЩ и Канада

29 ноември 2015 08 00

Скоро и тук ще бъдат заселени сирийски бежанци

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Международната граница на Канада и САЩ е най-дългата в света – 8 851 километра по протежението от Аляска до щата Мейн на изток. За разлика от южната граница на Съединените щати с Мексико, където патрулират 18 хиляди гранични полицаи, на север има само около 2 хиляди.

На южната граница американците се пазят най-вече от емигранти от Латинска Америка, но досега те неглижираха охраната на северната си граница. Даже там голяма част от пътя е без асфалт, тъй като се използва изключително рядко.

Граничният пункт между САЩ и Канада, Уилоу Крик, който се намира в планините на Монтана, близо до град Хавър, наскоро привлече вниманието към себе си.

Американските гранични служители са изключително притеснени от факта, че канадските власти са решили да заселят тук 25 хиляди сирийски бежанци, но откъм канадската територия в провинция Албърта.

Те обаче много лесно могат да преминат на територията на САЩ, тъй като няма какво да ги спре, освен някой и друг елен или друго диво животно.

Този район е слабо заселен, като тук живеят предимно фермери, които са на километри разстояние едни от други. Граничните полицаи са истинска рядкост, а оградата с бодлива тел е разбита от години.

Вижте снимки от Уилоу Крик в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари