IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си възстановим спомените от пиянска нощ

1 юни 2012 08 10

В „Големият ергенски запой” вероятно попреувеличиха, но и в реалния свят скъсването на лентата след няколко питиета, може да се окаже истински проблем

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да се прекали с пиенето някоя вечер и части от нея (или цялата) да липсват в отдел спомени, може да се случи и на най-примерните от нас. Стига да не се случва много често, няма повод за притеснения. Да погледнем на липсата на спомени не като на проблем , а като възможност да поработим върху детективските си умения.

Околности и облекло

Започваме с прости въпроси: Къде съм? Легло? Леглото на гаджето? Мистериозно легло? Мистериозен хамак? Не е нужна паника, ако околностите са ни непознати. Обръщаме внимание на дрехите си - може да съдържат полезни джокери. Добре е, ако всичките ни дрехи са наши. Ако не са, на кой са? Дали са наръфани от куче, мъж или жена (по останките от червило става ясен полът). Какви миризми долавяме от дрехите си: цигари, бензин (дизел), алкохол (неизпитият може да е още с нас или по нас), тоалетна или др.

Какво ни боли?

После е добре да установим как се чувства тялото ни. Ако ни болят прасците - или сме вървели много, или сме бягали ( от нещо/някой), или просто сме се радвали на нощни планински пейзажи. При болки в лицето - или е имало бой, или сме спирали в стена. При остра болка в крайниците е добре да се прекрати разследването и да се погрижим за счупените кости за скъсаните мускули... здравето все пак е най-важно.

Касови бележки

Преровете всичките си джобове за останали такива. Най-добре е такива вечери да започват поне със заричане да пазим всичките бележки. Шотове в 23:00 ч.; бира 02:30 ч.; презервативи 05:00 ч. ... Презервативи? А къде е момичето/момчето?! Бъдете нащрек и за разписки от банкомат – те ще ви дадат ясна представа дали имате нужда от спешни пари на заем.

Налични пари в брой

Проверяваме дали е останало нещо в портфейла, ако все пак успеем да го намерим. Възможно е някой да помни с колко кеш сме започнали вечерта – голям джокер, но имайте предвид, че е нормално да се събудим с по-малко. Най-добре е да не излизаме с много пари или поне с по-малко от колкото сме склонни да изгубим. Тежките пиянски вечери влияят много негативно на бюджета ни.

Ако се събудим с повече пари, става сложно и съмнително. Или сме източили сметката си, или сме си продали нещо материално или телесно, или сме взели пари, които не са наши. Най-безопасно е да сме спечелили бас.

История на движенията по кредитната карта

Дори и да нямаме запазени касови бележки, кредитната карта помни всичко. Лесно се разбира, дали е още с нас или не е. Ако не е – време е за бързо обаждане до банката и блокиране. Ако всичко е налично, препоръчваме да се обадите по телефона за справка, тъй като интернет банкирането е по-тромаво и отнема повече време на някои разходи да станат видими. Справката ще ни помогне да разберем дали снощи компанията не яла и пила само за наша сметка или пък обратното - имаме да връщаме на приятел, който се е погрижил за нас.

До каквито и разкрития да ни доведе нашата дедукция обаче, винаги е най-чисто да пробвате джокера „обади се на приятел". Все някой е успял да си запази спомени и ще ни помогне при възстановяване на вечерта - разбира се, вербално!

КоментариКоментари

dariana ( преди 11 години )
Махмурлукът е лоша работа, после два дена не мога да вляза в час, имам чувството , че ще се откажа и от цигарите и от алкохола и от мъжете, но само така ми се струва:))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар