IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро смартфоните ще ни търсят гаджета

4 юни 2012 13 17

Нова апликация проследява къде има най-много жени /мъже/ в най-близкото заведение

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако сте необвързани и отворени за романтични запознанства скоро може би ще имате съюзник в търсенето на подходящ партньор. Учените разработиха нова апликация за смартфони и таблети, която проследява къде в близките заведения има най-много екземпляри от срещуположния пол.
За сега новото приложение е годно само на територията на Сан Франциско, тъй като е свързано с камери, монтирани в 25 бара в този американски град. Когато посетителите минат край тях, апликацията определя техния пол и след това потребителят получава точното съотношение между мъжете и жените.
Ако сте ерген, естествено няма да ви е интересно да се озовете в многобройна компания от тестостерон, нещо което пък ще заинтригува свободните дами.
Нововъведението се нарича SceneTap и е произведено от фирма в гр. Остин, щата Тексас. Въпреки че на пръв поглед изглежда безобидно, мнозина се опасяват да не бъде използвано за намеса в личния живот на хората.

Сан Франциско е известен със своето свободолюбие и някои от жителите на града се заканиха да бойкотират заведенията, в които действа апликацията.
Производителите успокоиха, че тя не снема лични данни, а дава само индикация за пол и съотношение на половете на дадено място. Така че в никакъв случай не може да проследи и да съхрани данни за отделния индивид.
Новата апликация използва биометрия и може да определи каква е средната възраст на посетителите в даден бар. Със специални алгоритми, основани на разстоянията между носа и очите, между очите и ушите, тя веднага отгатва пол и възраст.
Производителите на новата апликация твърдят, че тя е много по-безопасна за личните данни, от традиционните камери за видеонаблюдение в баровете, които освен че заснемат лицата на
посетителите и техните действия, често се използват и като доказателствен материал в съда.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари