IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 хобита, които можете да превърнете в свой бизнес

28 юни 2012 08 35

Не се чудете, а действайте!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Едно от популярните схващания за щастието в професионален план е, че то идва, когато превърнем нашите хобита, умения и интереси в наша професия. С други думи, когато правим и работим нещо, което обичаме то ни се отплаща с успехи.

За много хора това е една от основните мечти в живота им. За съжаление, повечето от нас се примиряват с професии, които не им носят радост и удовлетворение, а само сигурна заплата в края на месеца. Ако имате някаква страст, която можете да превърнете във ваш бизнес, не се отказвайте от мечтата си. Може тя да се окаже много по-доходоносна от настоящата ви работа и да ви осигури много по-хубав и пълноценен живот.

Ето и списък с 10 хобита, които можете да превърнете във ваш бизнес или, от които поне можете да си докарвате допълнителни доходи:


1. Сладкар. Ако ви бива в правенето на сладкиши и сте известна с това сред своите приятели и близки, които редовно ви възлагат поръчки за тържествата си, защо да не превърнете умението в бизнес? Ако можете да правите уникални тарталети, торти, кексове, понички, курабии, еклери и т.н. с различни глазури, аромати, вкусове, форми, декорации и т.н., тогава вие сте много повече от добра домакиня!

2. Блогър. Ако имате мнение за почти всичко или имате една определена тема, по която сте експерт, то защо да не споделяте мислите си с клавиатурата на компютъра, а от там и с бъдещите читатели. Може да се окаже, че мнението и съветите ви са добри и да започнете да печелите пари от тях, чрез своя блог.

3. Градинар. Ако разбирате от цветя и озеленяване, ако различавате далията от хризантемата и ако вашите насаждения са здрави, буйни и добре поддържани, може да се окаже, че много хора ще имат нужда от вашата помощ, за да вкарат градините си „във форма“.

4. Спортен инструктор. Ако от години ходите на аеробика, каланетика, йога и т.н. Ако почти всеки ден сте в спортната зала за собствено удоволствие, защо вие самият да не станете инструктор по любимата си дисциплина? Дори можете да измислите нова серия от упражнения и с тях да си спечелите фенове и последователи.

Снимка: Dreamstime

5. Моден стилист. Ако сте известен със своя характерен стил на обличане. Ако обожавате шопинга и прекарвате повечето си свободно време из моловете. Ако знаете всичко за актуалните тенденции за сезона, за модерните цветове и модели, то защо да не започнете да давате професионални модни съвети? В своя професия можете да превъренте и добрите си умения в сферата на гримирането, фризирането и козметиката. 

6. Музикант. Ако от 7-годишен свирите на някакъв музикален инструмент, дори да не сте превърнали уменията си в професия, вероятно бихме могли да преподавате на малки деца. С частни уроци се печелят доста добри пари.

7. Фотограф. Ако имате добри познания по фотография, обичате да снимате, а снимките ви изглеждат професионално, то можете да работите като фотограф на свободна практика, дори да нямате диплома за такъв.

8. Животни. Ако обожавате животните, разбирате от тях и детската ви мечта е била да си имате собствен зоопарк, можете да си отворите магазин за домашни любимци. Дори и да не сте ветеринар!

9. Майстор на бижута (приложни изкуства). Има много жени, които умеят да правят бижута, аксесоари за коса, картички и т.н. приложни неща. Ако сте една от тях, защо да не започнете бизнес и да се опитате онлайн или с малко магазинче да продавате вашите  ръчно изработени творения.

Снимка: Dreamstime
10. Шивачка. Ако владеете кръстосания бод, ако имате добра шевна машина и от малка си кроите и шиете дрехите и това ви доставя удоволствие, то защо да не го правите и за другите и така да печелите пари? Същото важи и ако умеете да плетете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари