IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест бързи начина за оправяне на настроението

13 март 2006 18 36

Няма нищо по-ужасно от това по средата на работния ден настроението ви да спадне до нулата без да има очевидна причина за това. Хванете в ръце и направете нещо, за да си оправите настроението

Шест бързи начина за оправяне на настроението

Няма нищо по-ужасно от това по средата на работния ден, най-често след като сте обядвали навън, настроението ви да спадне до нулата без да има очевидна причина за това.

Не правете трагедии, нормално е да имате силни и слаби моменти през деня. Важното е през слабите моменти да не се поддавате на черни мисли, а бързо да се хванете в ръце и да направите нещо, за да си оправите настроението.

Ето шест предложения за експресно подобряване на настроението:

1 Затворете врата на кабинета си или се затворете в тоалетната и се протегнете на всички страни. Притокът на кръв ще ви освежи, ще се поразсъните след обяда и настроението ви ще дойде.

2 Спомнете си нещо хубаво, дори и от преди 10 години. Опитайте да се почувствате отново по същия начин.

3 Намерете си сайт с вицове и прочитайте по няколко, когато не сте в настроение. Целта им е точно такава- да разсмиват.

4 Съсредоточете се върху нещо, каквото и да е, оцветено в жълто. ( Все пак да не е слънцето-взирането в него може да увреди очите ви). Доказано е, че топлите цветове- червено, оранжево и жълто, карат хората да се чувстват по-щастливи.

5 Направете си специална селекция песни „ За оправяне на настроението“. Такива, които ви навяват хубави спомени ( но, моля, не изпадайте в носталгия) или нещо живо, от което да ви се прииска да потанцувате.

6 Сложете снимка на бюрото си от най-интересното ви пътешествие, купон или ваканция и когато реалността стане трудно поносима, се потопете за момент в миналото.



КоментариКоментари