IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква информация се споделя на новогодишните банкети

30 декември 2013 11 40

Дали този път не споделихте повече с колегите си, отколкото трябваше?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Над една трета от хората смятат, че са споделили твърде много лична информация със своите колеги на фирменото парти за Коледа. Интересното е, че много служители са разкрили неподходящи детайли за личния си живот, дори със своите шефове на въпросните банкети около Коледа и Нова Година.

Тъй като повечето такива банкети вече са към своя край, сигурно доста хора са в ужас като се сетят какви са ги наговорили пред шефа и колегите си в бара/заведението.

Ново изследване на Google Enterprise разглежда информацията, която са (или не са) споделили хората с колегите си на фирменото парти. Установено е, че повече от една трета от работниците смятат, че са разказали твърде много неща за себе си пред неподходящ колега.

Проучването е установило също, че фирмените скандали, тайните антипатии и отчаянието на персонала, са били сред най-любимите теми на офис партитата в празничния сезон.
Данните са следните – 30 на сто от служителите са слушали за разочарованието на свой колега от организацията, 24 на сто са слушали клюки за други колеги и 20 на сто са разбрали за някой фирмен скандал.

За изследването са анкетирани 1000 британски офис служители, като 42 на сто от тях са казали, че са споделили твърде много подробности за себе си с някого от офиса.

Почти 35 на сто от мениджърите и управителите на дружествата също са споделили своя неуместна снимка или са разкрили свое заболяване с някой свой подчинен.

„Споделянето на работното място може да бъде за добро и да помогне за намирането на точния баланс между личен и професионален живот. Дните, когато ние искахме ясно разграничение между работата и личния живот приключи. Удълженото работно време и като цяло по-малко формалният подход в професията означава, че нашата работа е често нашият основен социален отдушник. Ето защо линията между това, което е приемливо и това, което не е, се е изместила“, твърдят авторите на изследването.

Проучването установи, че 42 на сто от запитаните са казали на един свой колега, че намират някого в офиса за привлекателен.

Авторите допълват: „Коледните партита са време да се запознаете с колегите си в по-личен план, но изглежда, че това насърчава свръхсподеляне на отрицателни емоции от работното място, което може да бъде вредно за бизнеса и духа на персонала.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

MM ( преди 10 години )
До Edna: Нали не мислите, че парти е по-правилната дума. Да, звучи по-приятно, но няма такова определение като "излязла дума в пенсия". Редно е да ползваме познатите ни думички, за да си запазим езика, такъв какъвто е, а не да ги заменяме с чуждици. Освен това учете и децата, че едно от най-полезните неща е да усвоят чужди езици (колкото повече, толкова по-добре), но НИКОГА да не забравят да ползват собствения си език, именно защото е МНОГО по-богат. И не казвайте, че думите "излизат в пенсия". По-скоро вашето разбиране е тръгнало в тази посока. Успех и позитивизъм от мен!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Edna ( преди 10 години )
Думата банкет излезе в пенсия преди 24 години. Моля ви, имайте го предвид.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар