IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Характеристиките на харизматичните хора

6 март 2014 06 15

Някои хора са просто симпатични, а други имат завладяваща харизма... Вижте къде се крие разликата

Леонардо Дикаприо е един от най-харизматичните актьори в Холивуд; Снимка: Getty Images

Леонардо Дикаприо е един от най-харизматичните актьори в Холивуд; Снимка: Getty Images

Харизматичните хора се усещат още щом влязат в стаята. Те са не просто мили, усмихнати и позитивни, те са хора, които изпълват помещението с енергията си и веднага печелят чуждото внимание.

Те вдъхновяват околните, мотивират ги и им стават пример за подражание. Но в какво се крие разликата между това един човек да е просто симпатичен и да е харизматичен?

Според психолозите някои харизматични черти, могат и да не са дадени по рождение, а да бъдат усъвършенствани в характера, стига човек да го пожелае и да се потруди в тази насока.

А ето и върху какво в поведението си трябва да поработите, ако се стремите да станете харизматични:

1. Харизматичните хора излъчват радост.

Първото нещо, което ще забележите в тези хора е искрата им за живот. Независимо дали те са умиротворители, спасители или бунтари, те винаги демонстрират силна страст, която предизвиква вълнението на околните. Дори и в гнева си те карат хората да се чувстват щастливи от това, че са се присъединили към тяхната кауза. Те показват очевидно удоволствие от преживяванията си и по този начин подтикват индивидите около себе си да пожелаят да ги последват. Ако искате да подобрите своята харизма, трябва да започнете да споделяте своите страсти с хората около себе си.

2. Харизматичните хора вдъхват доверие.

На пръв поглед изглежда така, сякаш те държат в ръцете си контрола на събитията в живота си. Те излъчват самочувствие, сила и увереност, дори когато вътрешно не са толкова самоуверени. Те вярват в своите способности, в своите знания и в собствената си стойност като личност. Те също така усещат тънката граница между доброто самочувствие и отблъскващия нарцисизъм и гледат да не я преминават. Ако искате да подобрите своята харизма, трябва да се освободите от своята несигурност и да започнете да уважавате силните си страни. Опитайте се да заразите с увереността си и другите хора, така че те също да се чувстват по-силни във ваше присъствие.

3. Харизматичните хора споделят убежденията си.

Тези индивиди се открояват най-много, когато трябва да прокарват идеята си сред другите. Харизматичните хора вярват искрено в убежденията си и така успяват да си спечелят последователи. Те просто излъчват толкова силна енергия, че веднага се превръщат в лидери. Подобрете вашата харизма, като започнете да вдъхновявате другите да се борят за вашата кауза, защото тя си заслужава.

4. Харизматичните хора са страхотни разказвачи.

Тези индивиди разказват историите толкова интересно и увлекателно, че стигат до най-емоционалната им сърцевина. Те имат талант в това отношение и винаги знаят с какъв глас и интонация да говорят, така че да овладеят публиката си и да ѝ въздействат по начина, по който искат. Те са майстори както на драмата, така и на сатирата. Основното е, че хората искат да ги изслушат докрай. Ако искате да подобрите вашата харизма, трябва да се научите да разказвате смислени истории и да предавате емоция на слушателите си. Овладейте изкуството на хумора, метафората и символиката.

5. Харизматичните хора ви карат да се чувствате важни.

Това е един от техните безспорни таланти. Те инстинктивно фокусират очите, ушите и душата си на вашата честота. Те ще ви накарат да се смеете, ще ви накарат да се чувствате важни и специални и в това се крие тяхното очарование. Хората просто искат да останат в компанията на харизматичните индивиди, защото те им създават положителни емоции, карат ги да се чувстват по-силни и значими. Можете да подобрите своята харизма, като се съсредоточите върху това да дадете цялата си енергия и внимание на лицето срещу себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )