IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Човек има средно пет истински приятели във Фейсбук

17 март 2014 06 20

Повечето от тях са от детството или от работата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В днешния свят, пълен с виртуални социални мрежи, хората сякаш обезцениха думата „приятел“. Повечето жени имат средно около 300 приятели във „Фейсбук“, но истината е, че те могат да разчитат истински само на хора в бройката на пръстите на едната си ръка.

Истинските приятели или по-точно класифицираните като такива, които ще реагират бързо в извънредна ситуация, предлагайки ви своята подкрепа, са средно пет човека.

Почти три четвърти от тях сте срещнали във вашето детство или в ученическите си години. Половината от възрастните индивиди признават, че се радват на едно-две истински приятелства, създадени в службата (тоест сред колегите).

Всичко това става ясно от ново британско изследване, за целта на което са интервюирани жени на възраст между 18 и 35 години. Средно те са имали по 338 „приятели“ във Фейсбук, но изследователите са установили, че бройката на истинските приятелства варирала между 5 до максимум 12 човека.

За свои истински приятели дамите са определили тези личности, които биха им помогнали в спешна ситуация, тези с които могат да разговарят за всичко (техни съмишленици), тези, които ги обичат и тези, които вече са демонстрирали своята лоялност, надеждност, честност и дискретност.

Три четвърти от жените (74%) са споделили, че истинските им приятели са от тяхното детство, ученическите или студентските им години. Почти половината (46%) са срещнали истински приятел в службата, а една трета (33 %) са създали добро приятелство чрез децата си с човек, който има същите интереси (друг родител).

Изследването е поръчано от сайта FreeDeliveryLand.co.uk. Авторите му казват следното: „Интересно е да се види, че въпреки че повечето от нас имат стотици „приятели“ във Фейсбук, много малка част от тях са наши истински приятели и биха ни подкрепили независимо от ситуацията. Това доказва, че виртуалният свят не е достатъчен за укрепването на едно приятелство. За целта са нужни лични споделени преживявания.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Що се отнася до мен е абсолютно вярно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )