IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярните митове за интровертите

15 април 2014 06 40

Този тип хора ежедневно се нуждаят от известно време, което да прекарат насаме със себе си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Съществуват много твърдения за интровертите. Повечето от тях дори не са истина, но много хора са склонни да им вярват. Всъщност това, което отличава повечето интроверти от екстровертите е фактът, че докато вторите искат винаги да бъдат заобиколени от хора (това е мястото, откъдето те получават своята енергия!), интровертите имат нужда да прекарват всеки ден известно време само и единствено със себе си. Просто това е техният начин да презаредят.

Ето кои са най-разпространените митове по отношение на интровертите:

1. Интровертите не обичат да говорят. Това е едно от най-разпространените грешни твърдения по отношение на този тип хора. Интровертите просто обичат да прекарват повече време в анализиране на неща, не обичат да бързат и държат да съберат всички факти, преди да вземат някакво решение. Повечето от тях мразят празните приказки. Те предпочитат да говорят за неща, които са им интересни и по някакъв начин ги очароват. Обичат също така да научават нови неща от разговорите.

2. Интровертите не харесват хората. Само защото те се нуждаят от малко време, което да прекарат сами, не означава, че мразят хората и обичат да са самотни. Понякога интровертите предпочитат самотата, защото това е техният начин да си починат и да съберат нови сили. Интровертите имат по-малко приятелства, но всички те са по-дълбоки и смислени. Този тип хора са изключително лоялни и ценят истинското приятелство повече от всичко друго. Ето защо сте истински щастливци, ако сте спечелили приятелството на някой интроверт.

3. Интровертите са срамежливи. Е, някои от тях наистина могат да бъдат срамежливи, но това в никакъв случай не може да се твърди за всички. Интровертите предпочитат да обработват нещата вътрешно, докато екстровертите го правят, докато говорят. Също така те искат да общуват с по-малко, но отбрани хора, както и да се изказват в подходящите моменти.

4. Интровертите винаги искат да бъдат сами. Вярно е, че този тип хора се нуждаят от малко време за себе си всеки ден, но изобщо не желаят да бъдат сами през цялото време. Те са социални същества, както всички останали хора и имат нужда от социално взаимодействие, за да функционират правилно. Интровертите обичат да мислят много, обичат да мечтаят и да решават проблеми. Ако няма с кого да споделят своите открития обаче, този тип хора се чувстват много самотни. Интровертите се нуждаят от други хора, както всеки един човек.

5. Интровертите не са добри оратори. Това е друго изключително погрешно схващане по отношение на интровертите. Статистиката показва, че най-малко половината от успешните и талантливи публични оратори са интроверти. Комици интроверти също не са рядкост. Просто този тип хора се подготвят много преди да излязат пред публика, както и репетират многократно.

6. Интровертите не знаят как да се забавляват. Просто защото тези хора не излизат постоянно навън и не ходят през ден на парти, не означава, че не могат да се забавляват. Интровертите също обичат да посещават заведения и клубове, но също така харесват и да си останат у дома – с книга в ръка или гледайки любимия си филм.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

13 ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )