IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигурните признаци, че вбесявате хората

14 април 2014 10 40

Това може да е и причината, заради която губите приятелите си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Има хора, които си се раждат с по-труден характер, с по-хаплив език и с по-големи претенции. Всичко това се отразява на отношенията им с другите, които често са сложни, конфликтни и объркани. Ако имате съмнение, че сте един от тези индивиди, които често вбесяват близките и губят приятелите си, то вижте дали имате следните 10 характеристики:

1. Вие необмислено губите времето на другите. Всеки път, когато закъснеете за среща, вие се държите така, сякаш вашето време е по-важно от това на тези, които са ви чакали – не се извинявате. Освен това във всяка една ситуация вие демонстрирате, че вашият собствен малък свят, е единственият, който има значение. По този начин вие причинявате малки неудобства на другите, които постепенно започват да ги вбесяват.

2. Вие игнорирате хората, които не са на вашето „ниво“. Има хора, които просто отказват да говорят и дори да поздравяват индивиди, които им изглеждат безинтересни. Те се държат с тях сякаш са невидими, въпреки че всеки ден може да пътуват с тях в асансьора или метрото. Има едно лесно правило в това отношение: Кимайте с глава на всяка позната физиономия, с която кръстосате поглед или поне леко ѝ се усмихнете. Просто се дръжте така, сякаш този човек съществува дори автоматично да забравите за него след като го подминете.

3. Вие сте твърде напористи и нахални. Има хора, които редовно искат услуги от другите и не приемат отказ. Те дори не си искат услугите достатъчно учтиво, а го правят с един нахален, арогантен маниер, сякаш другите са им длъжни за нещо. Дори наистина да се нуждаете от нещо, не забравяйте че вашите нужди са си ваш проблем. Светът не ви дължи нищо. Хората ще са склонни да ви помогнат, ако виждат, че вие също бихте им помогнали в подобна ситуация или ако изпитват поне известна симпатия към вас.

4. Вие пренебрегвате близките си в нужда. Някои хора са много настъпателни когато искат услуга, но когато някой поиска нещо от тях, се скриват в миша дупка. Дори да не вярвате в кармата, поне вярвайте, че доброто е като бумеранг и винаги ще се върне при вас под една или друга форма.

5. Вие налагате мнението си винаги. Има индивиди, които вътрешно са убедени, че тяхната лична истина е световната истина и не възприемат никакво чуждо мнение. Нещата съвсем се влошават, ако тези хора се държат така, сякаш винаги знаят отговора на всеки въпрос. Тук става въпрос за доста егоцентрични и самовлюбени нарциси, които не се интересуват от никой друг, освен от себе си. Дори да сте взели някакво решение, не прибързвайте с действията, а се опитайте да изслушате мнението и на другите, като поне се направете, че го взимате предвид.

6. Ползвате фразата: „Знаеш ли кой съм аз?“ Холивудска актриса каза това изречение на полицай, който я беше спрял за шофиране в нетрезво състояние и светът на шоубизнеса избухна в порицание. Дори звезда от нейния калибър не бива да се прави на по-важна, отколкото е. Всеки има право да получи определено ниво на уважение, но то трябва да е заслужено. Никога не си вярвайте, че нещо ви дава право на по-специално отношение от страна на другите.

7. Лигавите се твърде много. Ако сте забавна и необичайна личност, това е много хубаво, но има ситуации, в които просто трябва да се държите като зрял човек. Има хора, които маршируват в ритъма на собствения си барабан и никога не съумяват да бъдат сериозни, което често може да се разкодира от другите като липса на уважение и проява на непочтителност.

8. Готови сте да потъпчете собствените си разбирания, ако имате полза от това. Има хора, които са готови да се погаврят с най-близките си хора в името на повече пари, по-голям успех или нова стъпка в кариерата. Това е доста дразнещ навик, който може да ви остави без нито един истински приятел.

9. Вие сте самохвалко от класа. Хората, които умират да се хвалят, обикновено бързо стават антипатични на аудиторията. Винаги проявявайте доза смирение и скромност, когато говорите за себе си. Няма лошо да се гордеете с това, което сте постигнали в живота, но не го навирайте в очите на хората, а ги оставете те да ви похвалят. Ако сте направили готини неща, не се притеснявайте – те ще го направят.

10. Ползвате самоиронията твърде често. Ако непрекъснато извинявате грешките, провалите, издънките, закъсненията си и т. н. с думите: „Аз съм такъв неудачник, такъв идиот, толкова съм смотан и т. н.“, то сте в голяма заблуда. Тези оправдания не ви дават разрешение да повтаряте едни и същи грешки отново и отново. Понякога автоиронията е оригинална, но често е просто една маска, зад която човек крие, че не се опитва да се подобри, а това е дразнещо. Ще дойде момент, в който хората около вас ще спрат да се смеят и ще се отдръпнат от вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
10 Точка е интересна.Имаме човек , които се защитава от критиката на някой от който е зависим . Очевадно е че този които го критикува, не критикува постъпката , а критикува личността . Най лесно е просто критика да се научи да критикува постъпките а не личностите на хората.Но ако последния му е шефа ?Има хиляди начини да се реагираш на човек , които ти критикува личността.Но за тях трябва високо самочувство.В случая говори за човек с ниско самочувство , които добре знае че от самоиронията нищо не печели.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Ххахах, май на всеки се лучва да го прави
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )