IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местата и нещата, на които може да се наслаждавате и сами

24 април 2014 09 56

Понякога вашата собствена компания може да бъде най-добрата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има различни видове хора – някои обичат шумните компании и постоянната комуникация с познати и приятели. Други нямат нищо против да останат няколко часа или дори дни сами със себе си. За вторите това не е самота, а напротив – те умеят да се наслаждават на моментите, в които остават сами и необезпокоявани.

Казват, че именно интровертите се зареждат емоционално и психически по този начин. Те обичат да се разхождат сами или да се отдадат в продължение на часове на своите мисли. Всъщност хората, които са се научили да се наслаждават на част от свободното си време единствено в собствената си компания, казват, че всичко има друг смисъл за тях.

Ето и един прост пример – магазинът за хранителни стоки се превръща от досадно задължение в повече време за размисъл и лична прищявка. Ето и кои са другите места или неща, на които няма лошо да се наслаждавате сами:

1. Пейка в парка.

Паркът може да ви изглежда като място за семейни почивки или приятелски компании, но той е истинско съкровище за хората, които искат да останат сами. Вземете любимата си книга и седнете на някоя пейка под топлите слънчеви лъчи. Ако сте творческа натура, значи задължително трябва да се снабдите с лист и химикал. Дори да не се занимавате с нищо, достатъчно е да се наслаждавате на всичко, което ви заобикаля. Не забравяйте и чашата ароматно кафе, която определено е подходяща и ненатрапваща се компания.

2. Любимото ви кафене.

 Поръчайте си любимата си напитка и се насладете на всяка глътка от нея. Много пъти разговорите с другите развалят тръпката и очарованието. Има причина в много кафенета масите да са малки и идеални за посещение само от един човек.

3. Хубав филм.

Повечето хора не говорят по време на кино. Може би само някои от тях правят кисели забележки или вмъкват нещо по време на активното действие. Добра причина да гледате филм сами. По този начин ще можете да се вглъбите максимално в сюжета, без никой да ви обезпокоява с мнението си. Всъщност понякога филмът може да бъде като най-добрия ви приятел – да ви научи на нещо, да ви разсмее и да ви накара да се замислите.

4. Художествена изложба.

Разглеждането на изкуство е индивидуален акт, както четенето. Да се опитвате да оцените дадена картина с някого е сякаш да се опитвате да четете книга едновременно. Освен това любуването на изкуството е процес, по време на който човек не трябва да бърза, а да си остави време за размисъл.

5. Пътуване с кола.

Понякога най-доброто лечение срещу хаоса в главата, е карането. Всичко, което човек трябва да направи, е да се настани удобно на седалката, да пусне хубава музика и да отпътува на някъде. Карането вечер, когато има по-малко трафик в големите градове и за сметка на това много светлини, може да бъде наистина много разпускащо. Освен това имате правото да пеете колкото силно поискате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )