IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да опитомиш звяра

12 юни 2014 12 01

57-годишна жена гледа в двора си два тигъра и живее с тях в пълна хармония

Снимка: BoredPanda

Снимка: BoredPanda

Тигрите са свирепи хищници, които обикновено ни изпълват със страх и включват инстинкта ни да бягаме далече от тях. Но не и 57-годишната Джанис Хейли от Орландо, Флорида. За нея големите животни са нежни котета, с които тя обича да се гушка. Често може да видите Джанис в обятията на двата си питомеца – 200 кг тигрица Джанда и 300 кг бял бенгалски тигър Сейбър.

„За тях аз съм като тяхна майка. Те се отъркват в мен и ме облизват, позволяват ми и да ги целувам по нослето“, споделя Хейли, която гледа хищниците в задния си двор и ги храни лично по три пъти на ден от ръката си.

Всичко започва през далечната 1995 г., когато Джанис решава да зареже скучната си работа зад бюро и да послуша съвета на съпруга си – да се занимава с екзотични животни. Оттогава тя е гледала няколко вида хищни котки и е била доброволка в грижите за други животни.

„Хората, които смятат, че е жестоко да държиш в плен диви животни, са прави и не съвсем. Да, жестоко е да ги затвориш в клетка, но сред природата повечето от тях нямат шанс да оцелеят. Тук аз ги дарявам с много любов и не бих имала нищо против да съм тигър в задния си двор“, казва Джанис.

На кадрите в галерията ни може да видите колко щастливи са наистина тези опасни сладури.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )