IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, за които човек се тревожи, а те нямат значение

4 юни 2014 07 50

Понякога хората имат склонност да бъдат строги към себе си и да се притесняват за най-малкото нещо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много е трудно човек да успее да погледне на света с други очи и най-вече извън собствения си живот. Много често хората прекарват седмици или дори месеци в очакване на нещо или в излишни притеснения, докато светът е толкова красив и ги чака с отворени обятия.

Всъщност всеки човек прави тази грешка. Той влиза в порочния цикъл на тревожност и борба за намиране на баланса между производителност и притеснения. Кариера, пътуване, семейство – човек винаги може да намери за какво да се тревожи.

Задачата, която трябва да поставите пред себе си, е да спрете да се притеснявате толкова много и особено за неща, които изобщо нямат значение. Приемете ги и спрете да вредите на самите себе си. Ето и кои са безсмислените неща, за които обикновено човек се тревожи:

1. Искате да угодите на другите. Нали сте наясно с факта, че без значение какво правите и колко се стараете, отново ще има някой, който не харесва това, което вършите. Ето защо няма смисъл да подлагате себе си на този стрес, като се опитвате да угаждате на всички. Полагайте усилия само за най-близките си хора и тези, които имат значение за вас.

2. Искате да угодите на значимите хора. Разбира се, когато обичате някого, искате всичко да бъде перфектно. Но колко често това води до компромиси в личните ценности и цели? Научете се да угаждате, но не прекалено.

3. Как животът ви изглежда в социалните медии. Защо този ваш статус не събира достатъчно харесвания или коментари? Това са толкова маловажни неща, за които дори не бива да мислите. Не се заблуждавайте, че хората са точно такива в реалния живот, за каквито се представят в интернет. Важното е да имате истински хора около себе си, които ви ценят. Другото е ваша последна грижа.

4. Отхвърляне. Понякога просто не е писано нещо да се случи. Защо е нужно да изразходвате от енергията си, опитвайки да разберете какво точно не е наред и къде сгрешихте? Гледайте на отхвърлянето като ново начало и подхранване на вашата амбициозност. Още повече – на всеки се случва да бъде отхвърлен, така че не го приемайте зле.

5. Опитвате се да направите добро впечатление. Първите впечатления са ужасно надценени. Това го знаят всички хора, които са си направили грешно заключение при срещата си с даден човек. Така че спрете да се притеснявате какво ще кажат или ще си помислят другите за вас. Ако сте достатъчно способен и атрактивен човек, рано или късно това няма как да не бъде забелязано.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
ох... все още правя тези *** грешки!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
az ( преди 9 години )