IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Типовете жени, от които останалите винаги ревнуват

7 юни 2014 12 00

Дамите могат да бъдат откровено завистливи, а понякога и злобни

Снимка: Thinsktock

Снимка: Thinsktock

Предизвикваме ви да намерите жена, която обича своята външност напълно – всеки сантиметър, всяка черта на лицето, всеки детайл. Може би ще се затрудните, защото едва ли има такава. От друга страна да намерите жена, която иска да промени нещо в себе си, е много лесно – било то и цвета на косата си, който да изсветли само с един, почти незабележим нюанс.

Макар че няма перфектна жена, много от дамите са склонни да завиждат на някои от представителките на техния пол. Те се вглеждат в тяхната прекрасна и гъста коса, в слабите им крака и прекрасни очи. В моментите на завист обаче, жените не осъзнават, че всяка дама (колкото и красива да е тя) е нормално човешко същество, което също има своите недостатъци, макар да не се виждат на пръв поглед.

Освен за външния вид обаче, представителките на нежния пол много често завиждат и за други неща от личния и дори професионалния план на другите жени. В много случаи дори завистта им прераства дори в откровена злоба. Всъщност повечето жени завиждат на другите за своите собствени комплекси – без значение за какво става въпрос.

Завистта обаче е като проклятие. Човек трябва да се опита да я преодолее, за да живее в хармония със себе си и това, което е самият той. Това все пак си остава ако не „мисия невъзможна“, то поне „мисия много трудна“, тъй като доста жени се дразнят на някои определени типове дами. Ето ги и тях:

1. Онази с гаджето. Обикновено ревността тук се появява, когато жените са необвързани и депресирани или когато са нещастно обвързани и също депресирани. Това, което всички трябва да разберат е, че в действителност нищо не е така перфектно, както изглежда. Също така, ако някоя жена също иска да има гадже, то трябва да положи усилия това да се случи. Завиждането обаче по никакъв начин няма да ѝ помогне.

2. Онази с перфектната коса/кожа/устни и т. н. Всяка жена има във външния си вид неща, с които трябва да се гордее, както и определени недостатъци. Нито една жена обаче не бива да завижда на друга, защото има нещо „по“ от нея. Това нито ще ѝ помогне да промени нещата, които не харесва в себе си, нито ще я направи по-щастлива. Вместо това тя трябва да съсредоточи вниманието си към различни начини, с чиято помощ да акцентира на силните си страни и трикове, с които да прикрива недостатъците.

3. Онази с идеалното тяло. Може би тази жена има такова тяло, защото тренира редовно и яде здравословна храна? Може би останалите жени, които ѝ завиждат, трябва да положат усилия, преди да правят някакви злобни коментари по неин адрес. Разбира се, генетиката също оказва роля в начина, по който човек изглежда, но до голяма степен всичко зависи от самия него.

4. Онази със страхотните снимки. Всички жени (а и мъже) трябва да бъдат наясно – това, което се показва в социалната мрежа само се доближава до реалността. Това, че някои жени си качват снимки от хубави заведения, почивки, скъпи дрехи и т. н., не означава, че животът им постоянно е толкова бляскав, колкото го показват. Няма смисъл останалите да им завиждат. Вместо това трябва да се постараят да направят своя живот по-интересен и приятен.

5. Онази с перфектната кариера. Тя работи на мястото, за което много мечтаят. Тя е известна. Тя е това, което искат да бъдат много други жени. Вместо да ревнуват и да завиждат обаче, дамите трябва да използват този тип жени като вдъхновение. Когато нещата се гледат от положителната им страна, всичко изглежда по-хубаво. Освен това успехът в работата се дължи на много фактори, но най-вече – талант и усилия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари