IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от практикуването на йога още в началото на 20-те

20 юни 2014 09 50

Предимства, за които дори не сте подозирали

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Практикуването на йога не изисква от вас да бъдете на определена възраст, да имате определена височина, определено тегло или пък да вярвате в дадена религия. Йогата е на разположение на всеки и в известен смисъл е един от най-мощните антидепресанти в днешно време.

„Пристрастяването“ към йога пък няма никакви странични ефекти, така че трябва да бъдете напълно спокойни. Освен това от всички видове упражнения и физическа активност, йогата е една от най-популярните и ефективни форми. Много хора тренират единствено и само йога, защото тя има възстановителни и детоксикиращи свойства.

Колкото по-рано започнете с йогата, толкова по-добре. Макар че, както вече стана ясно, няма правилна възраст за започване на тези практики. Въпреки това започването на йога в началото на 20-те ви години има някои по-особени предимства. Ето и кои са те:

1. Детоксикация от алкохола.

20-те години са вълнуваща част от живота на всеки човек. Законно той вече може да пие алкохол, да пуши цигари и да посещава всички нощни заведения. Повечето младежи обаче се увличат и често прекаляват с всичко. С помощта на йогата обаче човек може да детоксикира както тялото си, така и своето съзнание.

2. Разбитото сърце боли по-малко.

 Йогата е чудесен начин човек да започне да живее за момента. Тя ви „принуждава“ да приемете настоящето, без значение колко лошо изглежда то. Йогата отваря ума и сърцето и осигурява перспектива за по-лесно справяне с раздялата и разбитото сърце.

3. Страхотен начин да изглеждате зашеметяващо.

Красотата, увереността и вътрешният мир ще се превърнат в част от вас, ако практикувате йога. Именно те ще ви накарат да се откроявате от останалите хора и ще изглеждате наистина зашеметяващо. Тялото ви ще стане по-силно и гъвкаво, и вие наистина ще го почувствате. Дишането ви също ще се подобри.

4. Ще имате солидна основа.

Благодарение на йогата вие ще създадете здрава основа, която ще ви помогне да се справяте с трудните ситуации. Успешните хора спазват принципи, които ги правят такива. Йогата помага на човек да разпознае кой е, от какво се нуждае, каква е неговата цел и т. н.

5. Ще се самолекувате.

Разбира се, не в буквалния смисъл. Но вие ще бъдете по-спокойни и по-добронамерени. Ще се научите да прощавате по-лесно, защото единственият човек, който страда, е този, в когото се натрупва негодуванието. Колкото по-бързо се научите да прощавате, толкова по-свободни и щастливи ще се чувствате.

Снимка: Thinkstock

6. Ще се научите да обичате себе си.

Вие ще се научите на изкуството да обичате себе си и хората около вас безусловно. Ще можете да приемате своите силни и слаби страни, без да се самообвинявате. Няма нищо по-страхотно от уверен човек, който няма предразсъдъци и може да показва любов. Това умение ще ви бъде от полза в личните взаимоотношения.

7. Ще пораснете умствено и духовно.

Вместо да остарявате, вие ще помъдрявате. Чрез практикуването на йога всеки ден ще се чувствате по-добре, отколкото в деня преди него. Обикновено хората губят ентусиазъм, когато пораснат, сблъсквайки се с проблеми и негативизъм. С помощта на йога вие имате шанс да взимате много по-мъдри решения, отколкото е обичайно за вашата възраст (без значение коя е тя).

8. По-добро представяне на работа.

Практикуването на йога ще ви помогне да подобрите фокуса и концентрацията си по време на работа. Това е изключително важно, ако имате желание да се изкачвате нагоре по професионалната стълба. Колкото по-рано покажете, че сте способни, толкова по-големи шансове за успех имате.

Йогата не е просто физическа или умствена практика. Тя е начин на живот, който може да оформи живота по един положителен начин. Йогата може да ви помогне да избирате със сърцето, а не с ума. Ако човек съумее да направи правилните избори в началото на 20-те си години, това ще му носи дивиденти през остатъка от живота му.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )