IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приведете тялото и ума си във форма за лятото

21 юни 2014 11 30

Само така ще бъдете напълно готови за горещите месеци

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото наближава с пълна сила и вероятно вече имате идея къде ще ходите на море. За да бъдете напълно подготвени за горещите месеци от годината обаче, не ви трябва само страхотен бански и ефирни рокли. Тялото ви, както и вашият ум, се нуждаят от „пречистване“ или с други думи – трябва да бъдат в подходящата форма за лятото.

Вероятно и вие сте от хората, които са жертви на твърде много кофеин, небалансирани диети, стрес и умора. Лятната почивка е идеалното време, в което да натиснете въображаемия бутон „Reset“ и да започнете да мислите повече за своето психическо и физическо здраве – гаранция за едно страхотно лято!

Мислете положително

Имайте правилната нагласа. Доказано е, че положителната нагласа помага за изграждането на добра имунна система и повишаването на общото здравословно състояние. Вашето тяло е това, което мислите, така че подбирайте мислите си правилно.

Намерете това, което ви мотивира

Хората в днешно време искат незабавно удовлетворение. Добрата форма на тялото и доброто психическо състояние са неща, за които обаче трябва да полагате грижи ежедневно. Не очаквайте, че ако по принцип се храните нездравословно, може да оправите тялото си само с един месец фитнес.

Намерете начин да тренирате

Ако ходенето на фитнес ви се струва скучно, помислете за друг вид физическа дейност. Важното е тя да ви доставя удоволствие, за да сте постоянни и да правите нещата с желание. Само така ще постигнете желаното тяло. Когато правите нещо, което обичате, вие няма да го приемате като истинска тренировка. Опитайте танци, йога или някакъв вид спорт като баскетбол, например.

Спете достатъчно часове

Сънят е изключително важен както за физическото, така и за психическото здраве. По време на лятната почивка безсънните нощи са задължителни, но за целта преди това не бива да изморявате тялото си с още такива.

Хранете се здравословно

Спрете да мислите, че полезните храни имат лош вкус. Ще се изненадате да разберете колко вкусни всъщност могат да бъдат здравословните ястия. Просто трябва да им дадете шанс. Наблягайте на салатите, плодовете и зеленчуците.

Пийте вода

Както знаете, минималният дневен прием трябва да бъде литър и половина. Разбира се, ако имате желание, може да пиете и повече вода. Това всъщност е задължително, ако тренирате и се движите повече. Нали знаете, че пиенето на вода подпомага отслабването и прикриването на целулита? Задължителни условия за едни незабравими плажни емоции!

Обградете се само с положителни хора

Лятото е време за почивка и релакс, а не за проблемни взаимоотношения и мрачни хора. Ще се чувствате много по-добре и заредени, ако около вас има само положителни хора. Игнорирайте тези, които не са такива.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )