IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 вредни навика, които ще съсипят деня ви от сутринта

10 юли 2014 05 15

Отървете се от тях и ще гледате на делниците по друг начин

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много неща могат да съсипят вашия ден още от сутринта – да попаднете в задръстване или пък да завали, а вие да нямате чадър. Това не зависи от вас, но пък има начин да промените това, което зависи и да имате пълноценен и усмихнат ден.

Ето и какво не трябва да правите сутрин:

Не пийте веднага кафе

Когато се събудите, енергийните нива ви се покачват естествено, така че не бързайте с кафето. В противен случай ще получите много силен тласък на енергия, който ще повиши раздразнителността ви.

По-добре посегнете към кафето час, след като станете.

Не си правете малка закуска

Кисело мляко с два ореха и малко плод може да ви изглежда здравословно, но не е никак достатъчно и само след няколко часа ще изпитате необуздан пристъп на глад. Освен това подобна закуска лишава организма ви от важни вещества, които са му необходими, за да се зареди с енергия за през деня.

Според експертите по хранене закуската ви трябва да има 15 г протеин, 2.5 г фибри и пълен комплекс от въглехидрати и полезни мазнини. Казано по друг начин, тя няма как да има по-малко от 450 калории.

Не проверявайте мейла си веднага щом станете

Този навик трябва да бъде изкоренен незабавно, тъй като може да ви докара излишен стрес. Вместо да се тревожите за работа от сутринта, по-добре закусете, поспортувайте или си поговорете с половинката/съквартирантката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
хахаха, особено това с емейла
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар