IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да организирате гардероба си

25 юли 2014 13 40

Малки трикове, за да откривате лесно всичко необходимо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и често да подреждаме гардероба си, в него пак се настанява хаосът. Това е така, защото в бързината сгъваме и бутаме дреха върху дреха. И на следващия ден отново не можем да намерим необходимото и се налага да разбъркваме всичко.

Няколко системи ще ви помогнат да превърнете своя гардероб в истинска „картотека“, където лесно да се ориентирате и винаги да откривате желаната дреха или аксесоар.

Ето и кои са те:

Аранжирайте го по приоритети

Ако ходите по-често с официални дрехи и костюми, то те трябва да са най-достъпни в гардероба ви. Първата половина запълнете със закачалки именно в този стил, а централния рафт, който е на нивото на очите ви, също може да бъде подреден с аксесоарите в официалния стайлинг.

Очертайте различни секции

Направете така, че всички дрехи и аксесоари да са разпределени по стила и честотата на обличане. Например : един рафт е само за спорт, един за ежедневно неглиже облекло, един за официални блузи и ризи.

Цветова подредба

Забелязали ли сте колко лесно се ориентирате в магазините, в които стоката е подредена по цветове? Можете да улесните и себе си като аранжирате всичко в гардероба си по този начин.

Бижута и аксесоари

Те трябва задължително да имат свое чекмедже и то с ключалка. В него слагайте по-лъскавите и скъпи придобивки, а тези които носите всеки ден, поставете на друг рафт или в друг шкаф.

Съвети:

- Не препълвайте гардероба си до дупка.

- Не слагайте вътре намачканите след прането дрехи. После ще се ядосвате два пъти повече заради загубеното време да ги изгладите.

- Почиствайте поне веднъж месечно гардероба си от ненужните дрехи.

- Поставете ароматизатори и листчета против молци.

- Дръжте обувките в кутии, а по-ценните рокли и тоалети в специални пликове. Така се съхраняват по-добре!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )