IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селфитата ни правят по-малко атрактивни

22 юли 2014 13 40

Дамите, които се снимат сами са възприемани като по-глуповати

Снимка: shockmansion.com

Снимка: shockmansion.com

Селфито е сред най-модерната тенденция на 21-ви век. Тя бе наложена от звезди като Риана, Майли Сайръс и Ким Кардашян. И докато господата се радват на секси снимки с нацупени устнички, като цяло мнението за жени, залитнали по селфито, не е много високо.

Оказва се, че тези дами не са възприемани като добри приятелки, гаджета и дори служители и по-скоро рушат имиджа си с подобни кадри.

Група психолози от университета в Орегон са направили интересно изследване, в което са създали два профила в социалната мрежа на 20-годишно момиче с името Аманда Джонсън. На единия профил Аманда е била с къса секси рокля и е позирала за селфи, а в другия – била облечена с дънки, блуза и носела шал.

Участници в изследването на възраст между 13 и 25 години трябвало да определят коя от „двете жени“ биха искали за приятелка, коя намират за по-атрактивна и им се струва по-надеждна в професионален план. „Обикновената“ Аманда отбелязала по-високи резултати и в трите категории.

„Има такова напрежение над младите момичета да бъдат секси, че те не осъзнават, че с подобни кадри могат да получат повече негативи, отколкото позитиви“, обяснява Елизабет Даниел, участник в екипа, провел изследването.

Дамата съветва младите жени да избират снимки, които да представят истинската им същност, а не да позират като изкусителки, защото това пречи на правилното им възприемане от другите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Pufpaf ( преди 9 години )
Фейсбука има голяма вина за това ! Женските селфита се възприемат по лесно, понякога разсмиват, но все пак ако са красиви жените ОК, обаче като видя мъжки селфита и ми става вече много смешно !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )