IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате да се подмладите? Вземете си куче!

28 юли 2014 12 22

По този начин ще стимулирате и психическото си здраве

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Кучето е известно като най-добрия приятел на човека. Отглеждането на четириног домашен любимец е истинско удоволствие, което несъмнено носи много емоционални ползи. Притежанието на куче обаче се свързва и с още едно огромно предимство – според учените кучето може да подмлади своя собственик!

Този благоприятен ефект не зависи от разстоянието, което човек извървява заедно със своя любимец, показва ново проучване. „Ако имате куче в дома си, вашето ниво на активност е приблизително равно на един човек, който е с 10 години по-млад“, споделя доктор Жикианг Фън.

Разбира се, отглеждането на куче няма да прибави 10 допълнителни години към вашия живот, но ще ви накара да се чувствате с десетилетие по-млади, което никак не е за пренебрегване! Доказано е, че активността, особено в по-напреднала възраст, предпазва от множество заболявания – особено мускулни и костни.

Освен това най-добрият приятел на човека е и гаранция за по-голямо психично благополучие. Според доктор Фън собствениците на кучета имат по-ниски нива на депресия. Като цяло се наблюдава изразена връзка между домашния любимец и здравните ползи за неговия собственик, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Е,Браво,днес поне не четем за енергийно *** между половете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар