IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да бъдете силна и независима жена

24 юли 2014 07 54

Не се плашете сами да управлявате живота си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докато някои жени винаги търсят подкрепа от някой друг човек (най-често мъж), то други предпочитат да се справят с всичко сами. Това в никакъв случай не ги прави мъжемразки или пък феминистки – те просто искат да разчитат само и единствено на себе си.

В това няма нищо лошо, а дори напротив. Силната и независима жена е лидер и командир на собствения си живот, сама се справя с предизвикателствата и знае, че човекът, който ще се погрижи за нея, е самата тя.

Ако и вие искате да се превърнете в пример за независима жена, трябва да положите известни усилия и да промените някои неща в начина си на живот. Следващите съвети ще ви помогнат:

1. Изградете самочувствие. Никой няма да има доверие във вас, ако вие самите не сте достатъчно самоуверени и не вярвате в себе си. Разбира се, не прекалявайте със самочувствието, за да не постигнете обратния ефект. Взимайте решенията за живота си сами и не се разколебавайте при всяко различно от вашето мнение.

2. Бъдете си самодостатъчни. Ако искате да бъдете независима жена, не чакайте един мъж да ви помогне да се почувствате такава. Вместо това разчитайте изцяло на себе си, като целта е да бъдете абсолютно самодостатъчни на себе си. В случай, че срещнете мъж, той трябва да бъде само приятна добавка към живота ви, но не и фактор, от който той да зависи. По този начин ще имате сигурността, че винаги може да се оправяте сами, независимо дали имате или нямате половинка.

3. Бъдете финансово независими. Някой ден ще създадете семейство и деца, за които двамата със съпруга ви ще се грижите, но дотогава трябва да се погрижите за своята финансова независимост. Образовайте се и се развивайте професионално. Изкарвайте пари, с които сами да може да се грижите за себе си.

4. Развийте своите комуникативни умения. Жените, които могат да се изразяват и да общуват добре, изглеждат по-способни и като цяло имат повече възможности в живота. Работете върху начина си на изразяване, четете повече и имайте богата обща култура. Трябва да звучите сигурни и уверени в това, което казвате.

5. Взимайте решенията си самостоятелно. Докато винаги може да поискате мнението на своята половинка, на някой роднина или приятел, то крайното решение във всички случаи трябва да взимате сами. Дори да направите грешка, ще знаете, че вие самите носите отговорност за нея, а не сте се подвели по съвета на друг човек.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Точно такава съм и съм си истинска 100процентова жена... : )))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Trinity ( преди 9 години )
Няма как да обичаш истински, и човека до теб "да бъде само приятна добавка към живота ви". Коя жена би искала да бъде това в живота на мъжа до себе си?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
хайде, няма нужда! от толкова независимост се превърнахме в мъже!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар