IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да преодолеете трудните времена

29 юли 2014 12 20

7 стари истини, които ще ви помогнат в тежкия период

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

За съжаление, животът не е легло от рози и всеки човек все някога се сблъсква с тъжни или тежки преживявания. Освен това, ние трудно преодоляваме различните видове загуба: на приятел, на романтичен партньор, на работа или дом. По-важното в случая обаче, да помните, че трудният период няма да продължи вечно. Има една мъдрост, в която се казва: „Трябва да изпълзим през много сенки, за да оценим слънцето.“

Ето и няколко стари, добре известни истини, които ще ви помогнат да се справите с тежкия период:

1. Силата на мисълта наистина е голяма.

Положителната нагласа може да помогне на хората да преодолеят трудните времена. Основната идея е да се отървете от негативните облаци в ума си и да започнете да търсите най-положителните неща. По този начин вие ще повишите своята самоувереност и постепенно ще прескочите/заобиколите препятствията по пътя си.

2. Болката е неделима част от живота.

Колкото и жестоко да звучи, болката е необходима в живота, защото тя ни прави по-силни и по-мъдри и обикновено ни показва, че сме живи. Хората се плашат от болката, а би трябвало да я приемат за даденост. Факт е, че ако човек никога не е бил наранен, той никога няма и да разбере какво е дълбока, истинска любов.

3. Повечето от вашите страхове са нереални.

Страхът е едновременно полезен и вреден. Тази нормална човешка реакция ни сигнализира за опасности и ни подготвя да се справим с тях. За съжаление често хората преувеличават страховете си и така си поставят различни бариери.

4. Човек сам е отговорен за живота си.

Никой не е отговорен за вашето собствено щастие, освен вие самият. Това означава да не обвинявате другите за своите неуспехи. Трябва да разберете, че щастието в крайна сметка се намира в ума на всеки. Ако приемете, че ще имате щастливо бъдеще, вие със сигурност ще постигнете целите си.

5. Мислете за настоящия момент, а не за бъдещето.

Ако сте заобиколени от проблеми и не можете да спрете да мислите за миналото, опитайте се да се съсредоточите върху настоящето. Много от нас са обременени от миналото си или се тревожат за бъдещето, подценявайки настоящия момент. Спомнете си, че сте късметлия да бъдете изобщо жив и здрав, и скоро ще видите възможностите пред вас. Щастието не е въпрос на бъдеще и не е момент от миналото, а е начин на мислене, който се проектира в настоящето.

6. Опитът ви помага да растете.

Неочакваните проблеми и критичните ситуации носят зрялост и едно по-дълбоко ниво на самоосъзнаване и самоусъвършенстване.

7. Глупаво е да се сравнявате с другите.

Желателно е да спрете да се сравнявате с другите и да искате да се намирате в нечии чужди обувки. Всеки човек има свои собствени силни и слаби страни. Ако приемете всичко, което имате, вие наистина ще намерите това, което търсите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
единственият човек, който може да ти помогне си самият ти
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар