IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално е: Мъжете са по-големи лъжци!

8 август 2014 08 40

Правят го най-вече заради пари и его

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За жените се говори, че са истински клюкарки и обичат да си врат носа, където не им е работата. Те обаче са по-емоционални и искрени. Ново изследване разкрива, че дамите са о-малко склонни да лъжат в сравнение с господата.

Проучване на PayingTooMuch.com показва, че представителките на нежния пол могат да премълчат нещо, за да не причинят болка на другия, докато мъжете лъжат, за да спечелят пари или спорт.

Господата са по-склонни да подменят истината с друго и за да спасят приятел, да напомпат егото си или да се сдобият с нещо, което силно искат. Мъжете лъжат средно по 4 пъти седмично.

Изследването съобщава, че и двата пола най-често използват фразата „Добре съм”, когато искат да скрият нещастието си. Мъжете и жените почти винаги лъжат за това дали харесват нечий подарък и за сумата, която са похарчили за някой продукт.

42 % от запитаните издават, че с лъжа са си навличали неприятности, а 27 % с тъга обясняват, че са загубили приятел, защото са преиначили истината.

17 % от британците гордо обясняват, че лъжат застрахователните си компании.

Най-често срещаните лъжи са относно количеството изпит алкохол, по време на интервюта за работа, при щети, оплаквания и битовизми.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Вярно е, мъжете са по-големите, всъщност абсолютни лъжци. Особено синеоките.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар