IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките промени в живота, които ще ви донесат щастие

12 август 2014 13 39

Не е нужно да отидете на екзотична екскурзия, за да се почувствате по-щастливи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки човек има нужда от поне още малко щастие в живота си. Пътуване до приказния Таити или плаване с яхта около Сен Тропе със сигурност ще ви донесат голяма доза блаженство. Едва ли обаче са много хората, които биха могли да направят именно тези неща.

Всъщност това няма значение, защото вие не се нуждаете от нещо голямо, за да се почувствате по-щастливи. Всичко е във вашите ръце и в ето тези малки неща:

1. Спете повече.

Според специалистите това може да бъде едно от най-важните неща, за да се почувствате щастливи. Когато сте уморени, тялото ви произвежда повече кортизол, който ви кара да се чувствате притеснени. В случай, че обикновено спите по 6-7 часа на ден и усещате, че не ви е достатъчно – легнете си с един час по-рано и се отдайте на блажен осемчасов сън.

2. Прегръщайте.

Звучи малко странно, но истината е, че прегръдките са недооценени. Физическият допир незабавно кара човек да се чувства по-спокоен. Ето защо се старайте да прегръщате някого най-малко веднъж на ден. Ако в момента не сте обвързани, нищо не ви пречи да прегръщате някоя своя приятелка или близък член от семейството си. Ако пък имате половинка, покажете ѝ колко много държите на нея с няколко прегръдки на ден.

3. Напишете благодарствено писмо.

Не го приемайте за детинско или смешно, а рискувайте и го направете. След като напишете за какво сте благодарни, ще видите, че животът ви е по-хубав, отколкото сте смятали. Ще оцените това, което имате и ще се почувствате по-щастливи.


4. Оставете за малко мобилния телефон.

 Поне за час на ден оставете смартфона си настрана и не се изкушавайте да го проверявате. Отделете това време да останете сами със себе си, пуснете си любимата си музика и просто релаксирайте. Ще видите, че ще се почувствате по-добре и че ще намалите напрежението.

5. Направете комплимент... на себе си.

Всеки човек понякога е прекалено груб със себе си. Този път обаче опитайте с друга тактика и се фокусирайте само върху своите най-добри черти, върху това, което харесвате най-много. Това може да се отнася за добре свършената работа в офиса или страхотния начин, по който изглежда косата ви днес.

6. Запишете се на клас по танци.

Ще се запознаете с нови хора, ще тренирате тялото си по абсолютно приятен начин и ще се зареждате с енергия. Това ще ви направи по-спокойни и щастливи.

7. Планирайте по едно женско излизане на седмица.

Дори да си имате любим човек вкъщи, винаги е добре да се позабавлявате със своите приятелки. Женската компания не може да се сравни с мъжката, а фактът, че сте заобиколени от близките ви хора, ще ви направи още по-щастливи.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )