IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да НЕ правите, когато сте ядосани

20 август 2014 14 40

Емоциите често са причина за грешни решения

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За съжаление, никой от нас не е имунизиран от негативни емоции. Рано или късно, все намираме за какво да се ядосаме или гневим. Най-важното тогава е да не позволим на чувствата да объркат живота ни, а да си дадем време за спокойствие и потушаването им.

Ето какво никога не трябва да правите, когато сте ядосани:

Не взимайте решения, когато сте ядосани, не можете да мислите правилно.

Емоциите замъгляват разума и често импулсите ви карата да правите неща, за които после съжалявате. Опитайте се да се успокоите като се разсеете по някакъв начин. А ако ви предстои важно решени и можете да почакате до сутринта, направете го.

Не сдържайте яда си

Негативните емоции се натрупват и започват да ви разяждат отвътре. Не се колебайте да звъннете на близките ви и да излеете, каквото ви тормози. Не е нужно да им искате съвет, а по-скоро ги помолете да ви изслушат. И все пак ако са по опитни, дайте им шанс да дадат предложение на казуса.

Не се изолирайте

Когато сте бесни, често се затваряте сами в яростта си и от това страда у социалният ви живот. Подобни състояния водят до депресия, която трябва да пресечете в зародиш. Най-лесно да се разсеете от проблема поне временно е да излезете сред хора и да правите нещо, което да успокои яда ви.

Освен това не се връщайте към пороците си и не шофирайте.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари