IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да обичате несъвършенствата си

31 август 2014 14 28

И да не гледате на тях като на нещо лошо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Никой не е перфектен. Дори тези, на които се възхищавате по някакъв начин – те също имат своите несъвършенства. Може би вашите ви се струват повече, отколкото тези на останалите, но в много случаи това е просто заблуда. Има много причини, заради които трябва да обичате своите недостатъци, вместо да критикувате себе си.

Запомнете, че е нереалистично и нездравословно да се стремите към съвършенство. Вместо това осъзнайте защо трябва да обикнете своите недостатъци. Ето и някои добри причини:

1. Уникалност. Едно от нещата, заради които трябва да харесвате своите несъвършенства, е фактът, че те ви правят уникални. Те са част от вашия външен вид и вашата личност. Какво щеше да се случи, ако всички хора изглеждаха сходни? Нямаше ли да бъде прекалено скучно да не се отличавате по нищо от другите?

2. Част от вашата история. Вашите физически несъвършенства са част от вашата история. Дори да имате белези от хирургически интервенции – те са нещо, което трябва да приемете, защото е част от вашето минало. В много случаи тези белези са доказателство за това, че сте силни и че сте преодолели нещо лошо.

3. Характер. Вашите несъвършенства ви придават характер. Само се замислете колко известни жени се подлагат на едни и същи интервенции и започват подозрително да си приличат. Прекаляването с хирургичните „подобрения“ изцяло премахва индивидуалността на човек. Нужно ли е да изглеждате като клонинги?

4. Перфектността е недостижима. Повечето хора се съсредоточават върху нещата, които не харесват в себе си, като по този начин фокусират много неприязън към собствената си личност. А в много от случаите другите хора дори не забелязват тези „проблеми“ изобщо. Така че наистина е безсмислено да се вглеждате в недостатъци, които не може да промените.

5. Гледната точка на другите. Вие може да не харесвате къдравата си коса, но знаете ли колко жени мечтаят именно за такава? За много хора нещо, което вие не харесвате, е всъщност изключително привлекателно – така че не бъдете прекалено строги със себе си!

6. Здраве. Когато не харесвате дадени неща в себе си, това ви поставя в отрицателно състояние на ума и може да ви направи обсебени по отношение на тези несъвършенства. Много по-добре е за вашето психическо здраве да приемете всичко в себе си, без да се бунтувате излишно. Спрете да се тревожите за неща, които не са от значение.

7. Спокойствие. Когато човек е в хармония с това, което е, той се чувства спокоен и много по-уверен. А много добре знаете, че увереността прави дамите наистина привлекателни!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

то добре ( преди 9 години )
Но защо на снимката е дадена една перфектна, с перфектна усмивка, тяло, очи-типичното клише. А по сле ме убеждавай, че трябвало да се обичам дори щом не съм като нея. само лъжи. Дори чрез тази снимка искаш да ми внушиш дас е самоизмъчвам. Поне снимките да отговарят на заглавието. Моделството е професия, а не начин на живот. Посл излез ссъс статия защо все още има синдром туиги.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар