IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, на които винаги трябва да отговаряте с „да“

10 септември 2014 13 10

Възможностите не трябва да бъдат пренебрегвани

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много често хората имат проблем с това, че не могат да казват „не“. Обикновено тази неспособност да отказват се проявява в най-неподходящите моменти и в случаите, когато наистина човек трябва да бъде твърд и да каже „не“.

Иронично, но много хора не се съгласяват именно тогава, когато трябва да го направят. Докато работите върху това кога трябва да казвате „не“, вижте кои са случаите, в които винаги верният отговор е „да“:

P.S. Понякога най-хубавите възможности се крият в най-простичките неща

1. Шанс да прекарате част от времето си с дете. Ще бъдете изненадани на какво може да ви научи едно дете, ако имате очи за това. А и в компанията на дете ще бъдете сигурни, че общуването е едно от най-искрените, които са ви се случвали от много време насам.

2. Домашно приготвен сладкиш. Едва ли ще свърши светът, ако изядете малко парченце (повтаряме малко!) от любимия си сладкиш, приготвян от мама или баба. Все пак всеки човек има нужда от доза глезене.

3. Нова идея. Дори тя да се провали след няколко часа, дни или месеца, отворете ума и сърцето си за нея. Ако пък идеята се окаже успешна, това може да промени целия ви живот, а защо не и на други хора.

4. Когато вашите гости ви предложат да помогнат в кухнята. Това ще ги накара да се чувстват добре, а вие ще бъдете облекчени – всички печелят.

5. Покана за парти с приятели. Освен ако не сте болни с температура, на следващия ден имате изпит/важна презентация на работа или трябва да хващате ранен полет, нямате оправдание да откажете това предложение. Възползвайте се от всеки момент, в който може да излизате и да се забавлявате. Не се знае дали ще разполагате с този лукс след години.

6. Шанс да гледате изгрева или залеза. Това е грандиозно шоу, което ви се предлага напълно безплатно – би било глупаво да не се възползвате!

7. Възможност да пътувате. Няма по-страхотен начин да разширите мирогледа си и да отворите сърцето си. А и както са казали: „Пътуването е единственото нещо, което купуваш и което те прави по-богат“.

8. Страхотна поляна, която ви приканва да махнете обувките, да се разходите боси и да усетите земята истински.

9. Предизвикателство да направите нещо, което никога не сте правили – да се запишете на танци, готварски курс или всяко друго нещо, за което сте мечтали.

10. Протегнатата ръка на човек, който наистина се нуждае от помощ.

11. Помощта, която ви предлага близък човек, когато сте изпаднали в трудност.

12. Да гледате отново някой от любимите си филми.

13. Да опитате нова кухня. Твърде често човек се ограничава в нещата, които вече знае, че харесва. Не се притеснявайте да експериментирате и опитайте нови вкусове, твърде възможно е да останете много приятно изненадани!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари