IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Известните хора за красотата

10 септември 2014 07 10

Цитатите, които ни вдъхновяват

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В живота на всеки човек се е случвало да бъде мотивиран от някоя личност, чийто пример следва и приема за лично вдъхновение.

Индивидуалното възприятие за това какво е красиво не може да бъде дефинирано с едно изречение, нито естетиката може да бъде точно описана и характеризирана.

За сметка на това обаче много са личностите, успели ясно да формулират някои от най-точните определения, които да ни накарат да се чувстваме една идея по-красиви и да съставим собствено обобщение за това какво е красотата за нас.

Ето част от мислите, изречени на глас от иконите в модата, в красотата и на едни от най-известните философи, които си заслужава да ни вдъхновяват всеки ден.

1. „Най-красивият грим за една жена е страстта. Но козметиката е по-лесна за купуване“ – Ив Сен Лоран.

Дизайнерът е сред едно от светилата в света на модата и като ученик на самия Кристиан Диор и след това креативен директор на модна къща Christian Dior, е един от най-ярките образци за човек, познаващ истинската същност на красотата. Ако не сме подвластни на страстта в този момент, то нека не разчитаме на никого, а сами да подчертаем естествената си красота.

2. „Нищо не прави една жена по-красива от убеждението, че тя е красива“ – София Лорен.

Италианската актриса, определяна като най-красивата жена на изминалото столетие, обобщава доказаната теория, че когато ние самите се обичаме и вярваме в себе си, то и другите ще ни обичат заради това, което сме.

3. „За красиви очи – гледайте за доброто в другите. За красиви устни – говорете само мили думи. А за маниер – вървете със знанието, че никога не сте сами.“ – Одри Хепбърн.

Дългогодишната приятелка и муза на граф Юбер дьо Живанши бе увековечена от самия него в специална книга с илюстрации на над 150 непубликувани скици на модели. Символ и еталон за красота и женственост, актрисата безспорно е един от най-ярките примери за нестихващо вдъхновение.

4. “Мисля, че щастието е това, което те прави хубав. Точка. Щастливите хора са красиви. Те се превръщат в огледало и отразяват това щастие.“ – Дрю Баримор.

Актрисата, известна със своето чувство за хумор и нестихваща енергия, определя истинската красота като плод на вътрешната хармония в човека. Нека последваме лъчезарния ѝ пример и не спираме да се усмихваме.

5. „Най-хубавото на красотата е това, което не може да бъде предадено със снимка“ – Френсис Бейкън.

Английският юрист, писател, философ и политик синтезира виждането си за красота по начин, който е еднакво актуален и с днешна дата. Най-привлекателното в човек е това, което е невидимо за очите, но е осезаемо за душата.

6. „Във всичко има красота, но не всеки я вижда“ – Конфуций.

Китайският философ и мислител ни учи и вдъхновява да откриваме малките неща в живота и тяхната красота, като път към истинско щастие.

7. „Без значение колко е обикновена една жена, ако истина и честност са изписани на лицето й, тя ще бъде красива“ – Елинор Рузвелт.

Съпругата на 32-рия президент на САЩ – Франклин Делано Рузвелт, обобщава красотата основно като личностни качества. Добродетелите, които човек притежава, са това, което го прави красив.

Кои са вашите любими цитати за красота?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари