IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамите са най-притеснени от остаряването

23 септември 2014 12 40

Бръчките ги тревожат най-много от всичко

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В ежедневието си хората се сблъскват с куп проблеми, но изглежда за жените най-важно е да съхранят младостта си. Това поне показва ново британско изследване.

Техните драми не се коренят толкова в това дали здравето им се влошава и дали ще имат пари да отгледат децата си, а колко бръчки им се появяват!

Близо 10 % от британките издават, че се тревожат за това поне 10 пъти дневно. Критичната точка, навеждаща представителките на нежния пол за промените във визията им е 39 години. Обратно на очакванията, дамите стават по-уверени в начина, по който изглеждат, след 55.

Най-големият комплимент за една жена на 35 години пък е, че изглежда по-млада и по-слаба. Една пета от жените редовно лъжат за възрастта си, а 10 % дори я намаляват с 10 години. На работното място това число е още по-голямо – 19 %. Основната причина е, че представителките на нежния пол не искат колегите им да мислят, че с остаряването ще намалеят и качествата им като служители.

Ето и за какво най-много се тревожат жените, приближаващи 40-те:

Бръчки – 70 %

Увиснали гърди – 50 %

Грозни и липсващи зъби – 37 %

За това, че забравят нечии имена – 24 %

За съветите на лекарите – 23 %

За това, че са забравили къде си оставят очилата – 22 %

За нуждата от следобедни дремки – 22 %

За болките в гърба – 19 %

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Грам не ме притеснява остаряването - бачкам яко, имам кинти, правя много секс, имам и дете - в очакване съм на пенсия и менопауза с кеф, да си почивам и да си харча парите : ))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар