IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че се превръщате в отговорен човек

19 септември 2014 10 24

Понякога годините не са определящи за порастването

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Различните хора порастват по различен начин. При някои това се случва по-бързо, при някои по-бавно. Всичко зависи от характера на човек, начина на живот, предизвикателствата, с които се сблъсква и т. н. Един човек може да бъде отговорен и на 22 години, докато друг да не може да се нарече пораснал, дори да е навършил 30 години.

Има някои знаци, които ще ви покажат къде се намирате вие – във времето преди да се превърнете в отговорен човек, някъде по пътя или окончателно в отбора на отговорните хора. Ето и признаците, че сте пораснали (но не на години):

1. Вие не изпитвате нужда да оставате цяла нощ навън. За вас не е „срамно“ да си тръгнете от партито в 3:00 часа, защото някой ще ви каже, че сте „стари“. За вас е съвсем нормално, а и много приятно да прекарате петък вечер у дома, с бутилка вино и в приятна компания. Излизането за вас отдавна не е смисълът на живота ви.

2. Започвате да обръщате внимание на това как харчите парите си. Следите за най-изгодните пакети кабелна телевизия и интернет, за най-изгодния тарифен план на мобилен оператор, за някои промоции в магазина и т. н. Предпочитате да бъдете практични, вместо да хвърляте парите си на вятъра.

3. Вие започвате да се притеснявате за здравето си в дългосрочен план. Вече мислите за храната, която консумирате и дали тя ще се превърне във вашия скрит враг или приятел. Намирате по-голям смисъл от годишните медицински прегледи и се стараете да не пропускате нито един.

4. Срещате се само с хора, с които си заслужава да „изгубите“ времето си. Когато човек се чувства по-отговорен към себе си и своя живот, той някак спира да изпитва желание да бъде приятел с всички. Той държи да има само няколко, но наистина близки хора, с които да прекарва свободното си време.

5. Събуждате се всяка сутрин, за да ходите на сериозната си работа. Отминаха дните, в които можехте да спите до обяд или пък да пропускате лекциите в университета. Като отговорен човек, вие имате сериозна работа или работа, която поне приемате много сериозно. Вие осъзнавате, че е дошло време сами да се грижите за себе си.

6. Гледате новините. Интересува ви какво се случва в държавата, както и в другите точки на света. За вас новините вече не са скучни, а нещо, което гледате с по-голям интерес, отколкото някое риалити предаване.

7. Започвате да си купувате обувки на базата на тяхната практичност. Вие все още обожавате обувки на висок ток, но осъзнавате, че с тях е много по-трудно да извървите дори няколко преки. Ако ежедневието ви изисква повече движение, най-вероятно ще започнете да залагате много повече на удобните обувки.

8. Вашият списък с желания се променя. Усещате, че приоритетите в живота ви са се променили и за вас са от значение много по-различни неща, отколкото преди. Намирате смисъл в най-важните неща, които всъщност не могат да бъдат купени с пари. Търсите истински взаимоотношения, истинска любов, истински успехи и т. н.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари