IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпознайте „фалшивите“ приятели

24 септември 2014 11 10

Нещата, които истинските приятели никога не правят

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Приятелите са нещо, без което човек не може да съществува. Това са хората, които са до него в хубави моменти и в трудности. Приятелите правят много неща и в същото време не правят също толкова много. Истинските приятели ви обичат с всичките ви недостатъци и ви подкрепят във всяка ситуация, съветват ви и обективно ви казват кога грешите.

Има един друг вид „приятели“, които са по-скоро познати. Те не знаят толкова много за вас, познават ви по-малко, прекарват кратки периоди на развлечения с вас. Това са така наречените „фалшиви“ или неистински приятели. За да ги разпознаете сред истинските, вижте какво Приятелите ви не правят:

1. Те не клюкарстват по ваш адрес.

Истинските приятели никога не говорят зад гърба ви. Ако има нещо, което смятат, че трябва да ви кажат, те ще се изправят лице в лице с вас и ще го направят. Те не прибягват до лични нападки, за да получат това, което искат. Истинските приятели не обичат излишната драма, така че ако някой създава такава, отпишете го от списъка с приятелите си.

2. Те не обичат да спорят.

Истинските приятели не започват безсмислени спорове, защото знаят, че скандалите никога не са продуктивни. Те ви приемат с вашите недостатъци и качества, и не се опитват да ви променят. Ако те не са съгласни с вас, ще бъдат честни, но ще се опитат да не наранят вашите чувства.

3. Те не ви обезкуражават да преследвате своите цели.

Истинските приятели винаги ще ви насърчат да преследвате целите си и дори ще ви помогнат в осъществяването на мечтите ви. Те искат най-доброто за вас.

4. Те не ви осъждат за миналото ви.

Всеки човек е правил грешки и ще прави такива. Вашите истински приятели не ви съдят за това какво сте правили преди, за тях е важно какви сте сега. Те ценят вашата личност и не ви омаловажават заради миналото ви.

5. Те не завиждат за успеха ви.

Истинските приятели никога няма да изпитат завист към вас, към вашите успехи и материални блага. Напротив, те ще се гордеят с вас и ще ви насърчават да продължавате по същия начин. Ако някой ваш „приятел“ подмята някакви негативни неща за даден ваш успех, дори на шега, значи определено трябва да имате едно наум за него.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари