IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разделете се с хората, които не играят важна роля в живота ви

25 септември 2014 07 10

Причините, заради които си струва да го направите

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Човек се среща с много хора през живота си. Процесът започва още от детските му години, преминава през ученическите, тези в университета и накрая завършва с периода на „порасналия възрастен“.

Обикновено хората имат много и различни приятели, преминават през много любови и това е нещо напълно нормално. В началото всички отношения започват добре и обещаващо, но много малко от тях успяват да не се провалят.

Когато човек осъзнае, че дадени отношения, било то приятелски или любовни, не му носят нужното удовлетворение и нямат такава стойност, то по-добре той да ги прекрати час по-скоро. Не се притеснявайте да се разделите с някой приятел, само защото сте такива от 10 години.

Ако в последно време усещате, че отношенията ви значително са се влошили и не виждате начин те да се подобрят отново, най-добре просто сложете точката и продължете живота си сами. В това няма нищо лошо, дори напротив.

Вижте какви са причините, заради които си струва да се разделите с хората, които вече не играят важна роля в живота ви:

1. Защото нещата вече не са същите. Хората порастват, което е напълно нормално. Някога приятели или гаджета, сега двама души могат да искат различни неща и вече да не споделят общи интереси. Вместо да се противите на промените, просто ги приемете. Съдбата ще се погрижи за вас и ще ви срещне с по-подходящи хора.

2. Защото доверието и лоялността липсват. Ако в сърцето си знаете, че не можете да се доверите на даден човек или че пък той не може да ви бъде верен, тогава няма смисъл да го задържате в живота си. Доверието и лоялността са основите на всяко приятелство или любовни отношения. Ако те не са налице, винаги ще бъдете преследвани от неприятното чувство на неудовлетвореност, напрежение и гняв.

3. Защото нямате представа в какви отношения сте. Да бъдете част от неопределено приятелство или връзка е повече от мъчително. Нямате никаква представа в какви отношения точно се намирате, как да се държите с този човек и какво да очаквате от него. Щом някой не ви кара да се чувствате достатъчно значими с него, значи той няма място в живота ви.

4. Защото отношенията са вредни за вас. Ако общуването с даден човек (приятел или гадже) ви кара да се чувствате нещастни и депресирани, време е да му кажете „сбогом“. Не си позволявайте да се озовете в капан, а търсете такива отношения, които да ви карат да се чувствате доволни от живота.

5. Защото само вие полагате усилия. Ако чувствате, че само вие давате в отношенията си с партньора или някой приятел, то помислете дали този човек си струва усилията. Може би в даден момент ще се изморите само вие да влагате от времето и любовта си. Вместо да отлагате така или иначе неизбежната ситуация, най-добре се разделете с неоценяващия човек още сега.

6. Защото те не вярват във вас и не ви подкрепят. Във всяка връзка, била тя приятелска или любовна, трябва да има подкрепа. Вие трябва да подкрепяте своя приятел или своя любим, както и те трябва да правят същото с вас. Всеки човек заслужава да бъде обграден от хора, които вярват в него и които дори само морално му помагат да преследва мечтите си.

7. Защото връзката ви не ви носи това, от което се нуждаете. Запитайте се дали любовните отношения, в които сте в момента, са нещото, което искате и което заслужавате. Ако имате съмнения дали трябва да бъдете с даден човек, направете всичко възможно час по-скоро да изясните отговора за себе си. В случай, че установите, че заслужавате нещо по-добро, просто оставете настоящото и се подгответе за по-доброто бъдеще.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари