IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които трябва да обещаете на себе си

1 октомври 2014 09 10

И които трябва да спазвате цял живот

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Животът не е само красиви залези, пеперуди, нежни думи, приятни моменти. Той може да бъде и много труден понякога. Човек обаче не бива да се отказва, каквото и да застане пред него. Все пак той е платил висока цена, за да стигне донякъде и трябва да събере сили, за да продължи напред.

Едно от най-важните неща, което хората трябва да направят, е да се освободят от своя негативизъм. Позитивните мисли са приятел на човека, подкрепящ го в най-тежките моменти. С тях всичко изглежда по-лесно, по-поносимо и по-добро.

За да живеете в хармония със себе си, трябва да си дадете няколко важни обещания и да ги отстоявате винаги. И така – обещайте си...:

1. „Аз ще поемам отговорност за живота си“. Не бива да обвинявате вашите родители, приятели, близки, работодатели и т. н. за неуспехите, които ви спохождат или за безизходицата, в която се намирате. В крайна сметка това е вашият собствен живот и само вие имате отговорност към него. Ако нещо не ви допада, направете така, че да го промените и подобрите.

2. „Аз ще говоря любезно на себе си“. Ако някой ваш приятел е изпаднал в беда, ще знаете по какъв начин да му говорите, за да му вдъхнете кураж, нали? Представете си, че вие сте този приятел. Не бива да съдите себе си по-строго, отколкото съдите другите. Намирайте правилните думи, с които да се успокоявате и окуражавате, когато имате нужда.

3. „Аз ще слушам това, което сърцето и душата ми казват“. Колко пъти до този момент сте се разкайвали, че не сте го направили? Дори в началото да смятате, че сте сгрешили, всъщност не се знае дали това е така. Както се казва, всяко зло за добро, пък и вътрешното ви Аз знае най-добре кое е важно за вас.

4. „Аз ще живея живота си така, както аз смятам за правилно, а не както другите смятат за правилно“. Както вече казахме, след като вие трябва да се научите да поемате пълната отговорност за своя живот, значи само вие трябва да го направлявате в коя посока да поеме. Не позволявайте мнението на другите да ви влияе, взимайте го предвид, но в крайна сметка решавайте вие. Това е Вашият живот, не го забравяйте!

5. „Аз ще си тръгна от отношения, които явно не са за мен“. Няма значение дали става въпрос за любов или приятел – ако има някой човек, който не ви влияе добре, най-добре се освободете от него. Независимо от силните си чувства, намерете още по-голяма вътрешна сила, за да преборите себе си и да поведете живота си в една по-добра посока. Заслужава си!

6. „Аз няма да позволявам на лошите неща да откраднат усмивката ми“. Дори времената да са трудни, след тях ще последва нещо много по-добро. Просто трябва да имате вяра и да мислите позитивно. Това е ключът към успеха в личен план. Не позволявайте да загубите надеждата си.

7. „Аз ще ценя живота, който имам“. Може да не живеете в пентхаус в Ню Йорк, да не карате супер скъпа кола и да не си купувате скъпи дизайнерски дрехи, но това не означава, че животът ви не е хубав. По-голямата част от населението в света живее под прага на бедността, така че има ли смисъл да се оплаквате? Ако имате покрив над главата си, облечени сте и имате храна на масата – значи имате много повече, отколкото милиони хора. Бъдете благодарни и разбира се, преследвайте своите цели, но с разум.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Лина ( преди 9 години )
Да се съгласяваме с експлоатацията ,която все повече се налага .Сигурно много хора са се замислили защо те са бедни,а други много богати.Няма свръхчовеци ,има експлоататори,които използват безмилостно труда на тия за които говорите че живеят под прага на бедността.Да не забелязваме,че сме унижавани по един или друг начин.Да се усмихваме на безочието на тия ,които трупат богатства за наша сметка.Да живееш под прага на бедността и всеки миг да се усмихваш и да си казваш"аз съм добре". Трябва да си луд ,за да не разбираш защо въпреки позитивната си нагласа живееш под прага на бедността.6ctj
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар