IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите, които еманципираните жени са уморени да чуват

16 октомври 2014 10 20

Напътствията за живота, които могат да бъдат изнервящи

Дженифър Лопес е пример за силна и независима жена; Снимка: Getty Images

Дженифър Лопес е пример за силна и независима жена; Снимка: Getty Images

Отдавна жените и мъжете не са разделени на „слабия и силния пол“. С течение на годините и новия начин на живот много дами изземат голяма част от иначе мъжките функции. От друга страна някои господа също предпочитат да се държат по начин, който преди е бил смятан за типично женски. Само един от многото примери е, че според официалните данни все повече бащи предпочитат да останат вкъщи и да гледат детето, докато майките се връщат на работното място.

Независими жени има и всъщност техният брой постоянно расте. Това са дами, които не разчитат на някой мъж да се грижи за тях и които поемат живота си изцяло в свои ръце. Едва ли има човек, който може да казва кое е правилно и кое не. В крайна сметка всеки трябва да живее живота си по начина, по който желае, стига да не пречи на останалите.

Много хора все още обаче не разбират, че всяка жена има право на избор и дават своите съвети, с които искат да помогнат. Ето и кои са някои от най-дразнещите напътствия, които независимите жени са уморени да чуват:

1. „Не бъди кариеристка“. В много отношения представителките на нежния пол могат да се справят по-успешно с шефския пост. Грешно е да се мисли, че лидерите могат да бъдат само мъже и че жените нямат право да заемат управленски позиции.

2. „Не чакай прекалено дълго и си намери някой“. Има много причини, заради които една жена може да е необвързана. Може би в момента тя иска да се съсредоточи върху работата си или желае „просто да си намери някой“, за да не бъде сама.

3. „Не си губи времето в работа“. Всеки човек има различно виждане върху това кое си струва и кое не. Нека оставим хората сами да взимат решения за своя живот.

4. „Не бъди емоционална на работа“. Едва ли някоя жена с професионални цели и амбиции ще си позволи емоциите да повлияят на нейното развитие.

5. „Бъди дама“. Това, че една жена е независима и не разчита на мъжа до нея да ѝ помага за много неща, не означава, че тя губи своя женски пол, маниери и мислене.

6. „Трябва да имаш всичко“. Връзка, работа, апартамент, кола. А какво пречи една жена да се чувства удовлетворена, дори да има само две или три от тези неща? Никой не бива да мисли, че всички хора трябва да живеят спрямо неговите разбирания за щастлив живот.

7. „Трябва да се успокоиш“. Най-често този съвет идва след започването на спор около независимостта на жените. Дали те трябва да са домакини или пък шефове, дали трябва сами да изкарват парите си или да чакат някой друг да се погрижи за тях. В какъвто и да е спор всяка от страните трябва да се „успокои“, за да приключи всичко нормално.

8. „Скоро трябва да помислиш за деца“. Кое е по-добре – едно дете да бъде родено по-рано, но майката да не е особено подготвена за неговата поява или да бъде родено малко по-късно и да бъде очаквано с огромно нетърпение? Не е казано, че една жена трябва да роди, само защото е навършила определени години.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Типични внушения на глобалистите които докараха жените до там ,че да раждат ако успеят в твърде късна възраст и то често увредено дете докато са си губили времето да правят кариера която винаги е нещо твърде относително.Призивите за самостоятелност всъщност са за силен егоизъм а такива хора нито са щастливи в брака нито отглеждат щастливи деца.Кава полза от това да се мъкне и спи просто с някой без никакви перспективи като така всъщност пропуща всички щастливи мигове в живота си правейки се ,че уж не е пука и всичко и е на ред ,че и дори ,че и харасва така.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар