IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да развеселите тъжната си приятелка

23 октомври 2014 13 50

Или поне да я разсеете

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Когато най-добрата ви приятелка е тъжна, естествено вие искате да ѝ помогнете по някакъв начин. Когато обаче обичайните дълги разговори не помагат или пък само донякъде облекчават положението, време е да смените стратегията. Какъв по-добър начин някой да забрави за тъгата, ако не просто да я замести със забавление?

Всъщност понякога нещата могат да бъдат много по-прости, отколкото си мислите. Все пак щастието може да бъде открито дори в най-малките и на пръв поглед незначителни неща. Ето защо не се изненадвайте, че за да развеселите тъжната си приятелка, не трябва да правите нещо извънредно. Достатъчно е да си изберете някое или някои от любимите си занимания:

1. Филмова вечер. Няма значение дали ще отидете на кино или просто ще гледате някой интересен филм у дома. Всъщност може би домашната обстановка е по-подходяща в случая, тъй като сами може да подберете идеалния филм. Направете пуканки и се снабдете с любимата ви напитка. Вие преценете кой филм да гледате – дали някоя комедия, която ще разсее вашата приятелка или пък някой поучителен филм, който да ѝ покаже, че за каквото и да се притеснява в момента, тя има много други неща, заради които си струва да бъде щастлива.

2. Танцувайте. Ако вашата приятелка не иска да излиза навън, убедете я по някакъв начин. Направете се красиви и се отправете към някое заведение, където пускат любимата ви музика. Не прекалявайте с алкохола, а се отдайте на танци. Танцуването носи истинско удоволствие и повдига настроението на всеки човек. Още един бонус – горите калории по много приятен начин. Едва ли вашата приятелка би останала безразлична след такъв прилив на положителни емоции.

3. Гответе заедно. Повечето хора имат нужда от нещо сладко, когато са тъжни и депресирани. Вероятно и вашата приятелка иска да нападне буркана с течен шоколад или сладоледа, но я усмирете преди да го е направила. Вместо това купете необходимите продукти и я накарайте заедно да приготвите някое сладко изкушение. По този начин тя ще се разсее, а и ще получи това, от което има нужда. Разбира се, домашно приготвените сладки изкушения не са толкова нездравословни, колкото тези от магазина, така че може да си ги позволите в извънредни случаи като този.

4. Пазарувайте. Когато най-добрата ви приятелка е тъжна, вероятно може да поправите лошото ѝ настроение с посещение на магазините. Този трик работи при повечето жени, които винаги се чувстват добре, когато се сдобият с нещо ново. Все пак неслучайно има израз „шопинг терапия“, нали? Сложете си някакъв лимит, за да сте сигурни, че това емоционално пазаруване няма да завърши зле за вашите финанси.

5. Прекарайте цял ден на открито. Ако пазаруването, готвенето или танцуването не са сред любимите дейности на вашата приятелка, вероятно тя няма да има нищо против да прекарате цял един ден на открито. Може да си вземете храна и да си направите пикник или просто да се наслаждавате на природата. Това, разбира се, е най-подходящо да се случва в по-топлите месеци от годината. Освен това релаксиращият чист въздух може да помогне на вашата приятелка да повиши настроението си, а природните гледки – ще я успокоят.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари