IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глупавите страхове, които ви отдалечават от мечтите ви

24 октомври 2014 12 30

Освободете се от тях, за да живеете по-щастлив живот

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има един човек, в който най-вероятно искате да се превърнете. Той е вашето подобрено Аз, което ще изпълни мечтите ви и ще ви осигури един по-щастлив и удовлетворяващ живот. Този човек е по-различен от това, което сте в момента, защото въплъщава всичко, което ви се иска да бъдете.

За да се превърнете в него обаче, вие трябва да промените нещо в себе си и най-вече да се освободите от най-големите си страхове. Тъй като именно страховете са пречките, които ви отдалечават от вашите мечти.

Така че, ако искате да бъдете щастливи и да сбъдвате целите си, кажете „сбогом“ на следните страхове:

1. Вашият страх, че няма да изкарвате достатъчно пари. Парите са нещо, с което много хора измерват живота си. Не си позволявайте да се контролирате и определяте от нещо, което може да изчезне за ден. Мечтайте за много пари, но и намирайте удовлетворение в това, че имате достатъчно, за да можете да бъдете подсигурени и да живеете нормален живот. Не забравяйте, че това е лукс за милиони хора по света, които живеят под прага на бедността. Правете всичко, което зависи от вас, за да бъдете материално осигурени и бъдете благодарни за нещата, които имате във всеки един момент.

2. Вашият страх, че никога няма да имате много приятели. Повечето хора имат много познати и малко приятели. Просто така е устроен сегашният свят. На първо място малко са хората, които наистина си струва да наречете „приятели“ и на второ – забързаното ежедневие не ви позволява да поддържате постоянен контакт с близките си хора. Добре, че поне са новите технологии и смартфоните. Не забравяйте, че е по-важно да имате малко, но истински приятели, отколкото повече, но „съмнителни“.

3. Вашият страх, че ще останете сами. Спрете да се чувствате виновни, че преследвате собствените си мечти, а не тези на някой друг. Всеки човек е различен и има индивидуални желания и цели. Не очаквайте да намерите човек, който на 100% ще разбира вашите мечти и който ще се лиши от своите, за да живее спрямо желанията ви. Преследването на мечтите понякога изисква жертви и човек трябва да се откаже от някои неща. За щастие, когато до вас има човек, който истински ви обича, вие винаги ще намерите компромисен вариант.

4. Вашият страх от провал. Провалът означава, че поне сте се опитали да направите нещо, вместо да продължавате да живеете безучастни. Успехът ви не трябва да бъде оценяван от другите. Това е нещо, което вие самите трябва да усетите, че сте постигнали, без значение как изглежда в очите на останалите.

5. Вашият страх, че никога няма да бъдете оценени за вашата работа. Ако вашата работа е била в помощ на някого или пък е зарадвала дори само един човек, това е признанието, което всъщност има най-голямо значение.

6. Вашият страх, че нямате талант. Нещата не се получават толкова лесно при някои хора, колкото при други. Например, на определен човек може да му е нужен един час, за да направи нещо, докато на друг – два часа, например. Не всичко обаче се базира на таланта, а по-скоро на това по какъв начин си представяте своите мечти и колко воля и решителност проявявате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари